NFF Nieuwjaarsduik 2017 | HOLLANDSE NIEUWE

 

Filmstill THE ORIGIN OF TROUBLE - Winnaar Tuschinski Award NFF2016

De Nieuwjaarsduik, de traditionele start van het culturele kalenderjaar in Utrecht, op zondag 15 januari, voelt altijd als een warm bad. Dompel je op meer dan vijftig locaties onder in een mix van previews, lezingen, presentaties, workshops, tentoonstellingen en optredens, raak geïnspireerd door het aanbod en maak nader kennis met locaties, makers en organisaties. 

Hollandse Nieuwe
Uiteraard is ook het NFF bij de Culturele Zondag betrokken, opnieuw in samenwerking met het Louis Hartlooper Complex. Onder de noemer Hollandse Nieuwe koos het NFF uit de voorbije 36e editie van het festival een selectie van films. Want haring is heerlijk, en dat geldt ook voor de Hollandse Nieuwe die het NFF en het LHC aan het publiek serveren. Een programma met het persoonlijke RECONSTRUCTING REALITY en THE ORIGIN OF TROUBLE, de animatie PARADE en de korte speelfilms IN TRANSIT, A VARDY en BABATUNE. De beloftevolle makers zijn er bij!


Filmstill IN TRANSIT

IN TRANSIT (9’ Huibert van Wijk, Lotte de Jong)
Drama over een ontmoeting tussen een jonge vrouw en een man op een Spaans treinstation.

A VARDY
(8’ David-Jan Bronsgeest)
Rauw drama over een beschadigde tiener die zich probeert te ontworstelen aan zijn vader.

BABATUNDE (16’ Dwight Fagbamila)
Al achttien jaar beziet een vader vanuit een limbo het leven van zijn inmiddels criminele zoon. Hij verliet vrouw en kind toen zijn zoon nog klein was en stierf tijdens de vlucht.

RECONSTRUCTING REALITY (11’ Alice Wong) - Winnaar Dioraphte Award NFF2016
Toen ze drie jaar oud was, werd de vader van Alice Wong vermoord. Achteraf blijkt dat iedereen een andere perceptie heeft van wat er destijds gebeurde.

PARADE (4’ Digna van der Put)
Met de hand getekende, muzikale animatie over zes fluitspelers die op verkenningstocht gaan door het landschap van hun fanfare-uniform.

THE ORIGIN OF TROUBLE (30’ Tessa Pope) - Winnaar Tuschinski Award NFF2016
Persoonlijke zoektocht waarin regisseur Tessa Pope haar familieleden op een bank voor haar camera ondervraagt.

Tussen de films door kan het publiek in gesprek met de filmmakers. Inleidingen en Q&A’s worden verzorgd door Claire van Daal, programmeur van het NFF.

Nieuwjaarsduik 2017
Zondag 15 januari, 12.00-13.45 uur
Louis Hartlooper Complex, Zaal 3

Kaarten zijn nu al gratis af te halen bij de kassa van het Louis Hartlooper Complex, max 4 per persoon. Kijk op Culturelezondagen.nl om te zien wat er 15 januari nog meer te beleven is in Utrecht.


Filmstill RECONSTRUCTING REALITY