Nieuws januari 2016

Winnaars 3rd Annual Shortcutz Awards
Tijdens de derde editie van de Shortcutz Amsterdam Annual Awards in Eye werden afgelopen maandagavond de winnaars van het afgelopen jaar bekend gemaakt.
Kristallen Film voor NIEUWE HELDEN – In het hart van de Tour
NIEUWE HELDEN – In het hart van de Tour, een documentaire van regisseur Dirk Jan Roeleven, heeft na een draaiperiode van maar liefst twintig maanden de Kristallen Film status bereikt. Gisterenavond werd de tienduizendste bezoeker, in het bijzijn van onder anderen regisseur Dirk Jan Roeleven en producent Pieter van Huystee, verwelkomd tijdens...
Shortalkz Season 2 - #2 Remy van Heugten
Special Guest in deze tweede aflevering van de video-interviews van Shortcutz: regisseur Remy van Heugten.
10 nieuwe KORT!-films in productie
Voor KORT!, het jaarlijkse project voor de korte film, zijn tien nieuwe filmplannen geselecteerd. De films beleven tijdens het Nederlands Film Festival 2016 hun bioscooppremière.
Rutger Hauer krijgt Oeuvre Award bij Shortcutz
Rutger Hauer ontvangt 25 januari aanstaande een oeuvreprijs uit handen van regisseur Maarten Treurniet (De Heineken Ontvoering) tijdens de derde Shortcutz Amsterdam Annual Awards in EYE.
Shortalkz Season 2 - #1 Ariane Schluter
Het tweede seizoen van de Shortcutz Amsterdam videoserie: vanaf zaterdag 16 januari 2016 verschijnt er iedere week een nieuw interview op filmfestival.nl. Special Guest in de eerste aflevering: Gouden Kalf-winnaar Ariane Schluter.
In memoriam Joachim Wolff
Op 10 januari jl. is de heer Dr. Joachim Philipp Wolff overleden. Als telg uit een bioscoopgeslacht, speelde hij een prominente rol binnen het nationale en internationale filmbedrijf.
Tweede reeks Teledoc Campus op NPO 3
De tweede reeks van Teledoc Campus, een gezamenlijk project van NPO, CoBO, het Nederlands Filmfonds en het Mediafonds voor de ontwikkeling van documentairetalent, is afgelopen week gestart op NPO 3.
HOLLAND, NATUUR IN DE DELTA bereikt na zestien weken Gouden Film status
Na een vertoningsperiode van zestien weken heeft HOLLAND, NATUUR IN DE DELTA de Gouden Film status bereikt. Maar liefst 100.000 bezoekers hebben de natuurfilm in de bioscoop gezien. Om dit te vieren werd producent Ton Okkerse vanmiddag namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds verrast met de Gouden Film. HOLLAND, NATUUR...
Nederlandse coproductie KOLLEKTIVET beleeft wereldpremière in Berlijn
Het door Amsterdams filmproductiebedrijf Topkapi Films gecoproduceerde KOLLEKTIVET van de Deense regisseur Thomas Vinterberg (FESTEN, JAGTEN) is geselecteerd voor het International Film Festival Berlijn, waar de film is opgenomen in de officiële competitie.
Culturele Zondag - Nieuwsjaarduik
Het Louis Hartlooper Complex en het Nederlands Film Festival brengen je een zondag vol films om het jaar goed mee te beginnen.
Nominaties 3rd Annual Shortcutz Awards
De Shortcutz Awards, de jaarlijkse prijzen van het Amsterdamse podium voor korte films, worden maandagavond 25 januari voor de derde keer uitgereikt, in het EYE te Amsterdam. Ook dit jaar zorgen verschillende sterren uit de filmwereld voor inspiratie voor de nieuwe generatie makers.
400.000 bezoekers voor BON BINI HOLLAND
BON BINI HOLLAND, de ‘onbeskoft grappige’ komedie met daarin meerdere glansrollen voor Jandino Asporaat, heeft de Platina Film status bereikt. Sinds de release op 10 december zagen al ruim 400.000 bezoekers de film in de bioscoop. Om dit te vieren werden regisseur Jelle de Jonge, actrice Liliana de Vries en producent Maarten Swart (Kaap Holland...
PUBLIEKE WERKEN eerste Gouden Film 2016
PUBLIEKE WERKEN, het historisch drama van regisseur Joram Lürsen, heeft op oudejaarsavond de 100.000e bezoeker behaald. Hiermee is PUBLIEKE WERKEN de eerste film die in het nieuwe jaar de Gouden Film mag ontvangen. De uitreiking vindt zaterdag plaats in het Amsterdamse Victoria Hotel, waar namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands...