Nieuws februari 2016

's Werelds eerste Virtual Reality-bioscoop opent deuren in Amsterdam
Een jonge ondernemer uit Amsterdam heeft de primeur: &samhoud media opende vandaag in onze hoofdstad 's werelds eerste virtual reality-bioscoop: The Virtual Reality Cinema.
Filmthuis: Thuis bioscoopfilms kijken
De filmtheaters 't Hoogt in Utrecht en LantarenVenster in Rotterdam bieden vanaf vandaag de film JANIS: LITTLE GIRL BLUE online aan.
Nederlandse successen Berlinale 2016
Met maar liefst vijftien Nederlandse majoritaire en minoritaire films geselecteerd voor het 66e Internationale Filmfestival van Berlijn is de nationale bijdrage in het zondag afgesloten festival niet gering.
SXSW-nominatie David de Winter voor openingssequentie J. KESSELS
De Nederlandse art director David de Winter heeft een nominatie binnen voor 'Excellence in Title Design' op de aanstaande editie van het Amerikaanse muziek- en filmfestival South by Southwest (SXSW, 11 tot 20 maart),
Shortalkz video-interview Ben Sombogaart
Een nieuwe editie in het tweede seizoen van de Shortalkz van Shortcutz Amsterdam, met regisseur Ben Sombogaart.
Interview Gouden Kalf-winnaars Remy van Heugten en Gustaaf Peek | 'Dizze is van os'
De tien Gouden Kalf-nominaties voor GLUCKAUF gaven de film een tweede leven, vertelt regisseur Remy van Heugten. Opeens draaide hij weer en trok hij duizenden extra bezoekers.
Sterrencast ROTTERDAM, I LOVE YOU bekend | Emmy- en Gouden Kalf-winnaars
De eerste negen Nederlandse sterren zijn aangekondigd, als onderdeel van een groeiende internationale topcast.
BAFTA voor Nina Gantz
De Nederlandse filmmaker Nina Gantz heeft vanavond in Londen een BAFTA gewonnen voor korte animatiefilm EDMOND.
Interviews KNIELEN OP EEN BED VIOLEN | Ben Sombogaart, Barry Atsma en Noortje Herlaar
Donderdag 25 februari verschijnt de boekverfilming van Jan Siebelinks Knielen op een bed violen in de bioscoop. Een interview met regisseur Ben Sombogaart en zijn twee hoofdrolspelers.
Selectie Applied Games | Open Oproep Stimuleringsfonds
Eind 2015 schreef het Stimuleringsfonds een Open Oproep uit gericht op Applied Games. Daar is inmiddels een selectie uit voortgekomen.
BON BINI HOLLAND best bezochte Nederlandse film op de Antillen ooit
Komedie BON BINI HOLLAND is de best bezochte Nederlandse film op de Antillen ooit. Op 17 januari is de film in première gegaan op Curaçao, sindsdien is de film volop bezocht.
Nominaties TV-Beelden 2016
De TV-Beelden, de Nederlandse televisievakprijzen waarmee makers en bedenkers uit de industrie elkaar jaarlijks eren voor hun werk, worden op 7 maart uitgereikt tijdens een gala in Amsterdam.
André van den Heuvel overleden
Acteur André van den Heuvel is dinsdagochtend 9 februari in zijn woonplaats Amsterdam overleden.
Shortalkz video-interview Raymond Thiry
Special Guest bij Shortalkz deze week: acteur Raymond Thiry.
Hoyte van Hoytema opnieuw aan de slag met Christopher Nolan
Christopher Nolan start komende zomer met de productie van Tweede Wereldoorlog-drama Dunkirk en Hoyte van Hoytema zal opnieuw zijn director of photography zijn.
Winnaars IFFR 2016
Vrijdagavond zijn in De Doelen in Rotterdam de awards van de 45e editie van het IFFR uitgereikt.
Gouden Film voor WOEZEL & PIP OP ZOEK NAAR DE SLODDERVOS!
WOEZEL & PIP OP ZOEK NAAR DE SLODDERVOS!, een vrolijke familiefilm over de twee welbekende hondenvriendjes, heeft de Gouden Film status bereikt. Meer dan 100.000 bezoekers hebben het kleurrijke avontuur in de bioscoop gezien. Om dit te vieren werden Dinand Woesthoff vandaag namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds verrast...
Kristallen Film voor JHERONIMUS BOSCH- Touched by the Devil
JHERONIMUS BOSCH – Touched by the Devil, een documentaire van regisseur Pieter van Huijstee, heeft de Kristallen Film status bereikt.
HET MOOISTE WAT ER IS wint in Duitsland
HET MOOISTE WAT ER IS, de Telefilm van Danyael Sugawara die afgelopen najaar op het Nederlands Film Festival werd vertoond, heeft zondag de prijs voor de beste film gewonnen op het Snowdance Festival in de Duitse stad Landsberg.