Nieuws December 2016

NFF x LHC: BRIMSTONE met Martin Koolhoven
De eerstvolgende editie van de serie exclusieve NFF voorpremières in het Louis Hartlooper Complex: BRIMSTONE, inclusief Q&A met Martin Koolhoven.
Gouden Film voor MEES KEES LANGS DE LIJN
MEES KEES LANGS DE LIJN, het vierde deel van de populaire MEES KEES reeks, heeft de Gouden Film status bereikt.
Portretten genomineerden Gouden Kalveren 2016
Vlak voordat ze op de rode loper van het L'OR Gouden Kalveren Gala verschenen, zijn de genomineerden voor Gouden Kalf Beste Acteur en Beste Actrice 2016 op de gevoelige plaat vastgelegd
400.000 bezoekers voor SOOF 2
SOOF 2, de opvolger van de bioscoophit SOOF uit 2013, heeft in 3 weken tijd de Platina Film status bereikt.
7 trailers voor 2017
In het begin van het nieuwe jaar staan er een aantal interessante premières op de agenda. Een aantal trailers uitgelicht.
50.000 bezoekers DOWN TO EARTH
De documentaire DOWN TO EARTH, medio november reeds bekroond met een Kristallen Film, heeft inmiddels al 50.000 bezoekers bereikt.
Kristallen Film DE MATTHÄUS MISSIE VAN REINBERT DE LEEUW
De documentaire van Cherry Duyns heeft de Kristallen Film status bereikt. DE MATTHÄUS MISSIE is de zevende documentaire die dit jaar de Kristallen Film status behaalt.
Shortalkz Eddy Terstall
Gouden Kalf-winnend regisseur over het maken van internationale films.
Hannah Hoekstra is Shooting Star bij Berlinale 2017
Hannah Hoekstra is geselecteerd om deel te nemen aan de 20e editie van het European Shooting Stars evenement tijdens het Berlin International Film Festival 2017
100.000 bezoekers naar DE ZEVENDE HEMEL
De film DE ZEVENDE HEMEL van regisseur Job Gosschalk heeft de Gouden Film status bereikt
Winnaars European Film Awards 2016
Zaterdagavond 10 december zijn in het Poolse Wroclaw de 29e European Film Awards uitgereikt. Onder de winnaars bevonden zich diverse Nederlandse filmmakers.
Paul Verhoeven hoofd jury Berlinale 2017
Regisseur Paul Verhoeven is Jury President van de 67e editie van het Berlin International Film Festival in februari 2017.
SOOF 2 haalt op dag van release 100.000 bezoekers
SOOF 2, het vervolg op de bioscoophit SOOF uit 2013, heeft één dag na zijn officiële release al de Gouden Film status bereikt. Meer dan 100.000 bezoekers zagen de film al tijdens voorpremières, ladies nights en de eerste officiële dag van release in de bioscoop.
Nederlandse (co-)producties naar Sundance
Vijf Nederlandse coproducties zijn geselecteerd voor het Sundance Film Festival in januari.
Kristallen Film DE KINDEREN VAN JUF KIET
De hartverwarmende film DE KINDEREN VAN JUF KIET heeft de Kristallen Film status bereikt. De documentaire van Petra en Peter Lataster is een ode aan de juf die ieder kind verdient.
Tim Oliehoek hoofdgast MovieZone Talent Day
De vierde editie van de jaarlijkse MovieZone Talent Day staat in het teken van filmworkshops, masterclasses, expert-ontmoetingen en de première van de nieuwe MovieZone-serie: MovieZone Filmlab.
Shortcutz National Audience Awards | Nominaties
Welke korte film van nieuw Nederlands filmtalent is de favoriet van het Nederlandse publiek, en wint de Audience Award in het EYE Filmmuseum?
100.000 bezoekers voor MEESTERSPION
MEESTERSPION, een spannende familiefilm over de avonturen van spion Simon en zijn hulpje Tim, heeft de Gouden Film status bereikt. De film van de makers van MEES KEES en DUMMIE DE MUMMIE heeft afgelopen week de 100.000e bezoeker mogen verwelkomen. Om dit te vieren werd vanmiddag op feestelijke wijze de Gouden Film uitgereikt aan hoofdrolspelers...
Cast-nieuws WELKOM DAN MAAR | The Buddy Film Project
De productie van WELKOM DAN MAAR, de eerste samenwerking als onderdeel van The Buddy Film Project, wordt steeds concreter.