Nieuws Augustus 2016

Bring Your Own Beamer | Mediakunst in het Oude Postkantoor
Multimediale kunstwerken met het Oude Postkantoor aan de Neude als doek!
Bekendmaking selectie Forum van de Regisseurs NFF 2016
Het Forum van de Regisseurs keert na een geslaagde eerste editie terug op het Nederlands Film Festival, dat plaatsvindt van 21 t/m 30 september 2016. De selectie bestaat dit jaar uit acht recente, grensverleggende Nederlandse producties en is gemaakt door (film)journalisten en curatoren Jan Pieter Ekker en Dana Linssen.
Juryrapporten L'OR Gouden Kalveren Jury
Dinsdagavond 30 augustus zijn de nominaties van de Gouden Kalveren bekendgemaakt. Voor de categorieën Korte Film, Korte Documentaire en Televisiedrama zijn deze bepaald door een jury. Bij dezen de rapporten.
Nominaties Gouden Kalveren 2016
De genomineerden in de L'OR Gouden Kalveren Competitie 2016. De Grote Prijzen van de Nederlandse film worden uitgereikt op vrijdagavond 30 september.
Voorverkoop KORT!
KORT! is hét jaarlijkse project voor de korte film. Uit 95 inzendingen is door het Nederlands Filmfonds, het Mediafonds en de NTR een selectie gemaakt van tien korte fictiefilms, met een lengte van 5 tot 10 minuten. En deze gaan allemaal in première op 27 september tijdens het Nederlands Film Festival. Kaartjes voor de publiekspremière zijn...
Voorverkoop VOETBALMEISJES
Ze jagen hun dromen na, groeien uit elkaar, worden verliefd, nemen hun verlies en strijden samen voor de winst: de voetbalmeiden van FC Athena. Het Nederlands Film Festival gaat, nog vóórdat deze op televisie uitgezonden wordt, vier afleveringen vertonen van VOETBALMEISJES, de elfdelige jeugdserie. In elk deel van de serie staat een ander...
LOVE IS THICKER THAN WATER
LOVE IS THICKER THAN WATER, de nieuwe film van Ate de Jong, zal op 25 september in de Stadsschouwburg te Utrecht, in het bijzijn van cast en crew zijn feestelijke publiekspremière beleven. En jij kan er bij zijn! Je kunt vanaf nu namelijk kaartjes bestellen voor die première, inclusief rode loper, drankje en een inleiding door cast en crew
Wereldpremière ALBERTA
Het NFF organiseert een rode loper-wereldpremière van ALBERTA tijdens de 36e editie van het Festival.
Marijke Jongbloed overleden
Documentairemaker Marijke Jongbloed (1956) is op 60-jarige leeftijd overleden.
Avant-première LA FILLE INCONNUE
Met trots verwelkomt het Nederlands Film Festival twee van de grootste cineasten van onze tijd, de gebroeders Dardenne. Voor hun film LA FILLE INCONNUE kun je nu kaartjes bestellen.
Voorverkoop première openingsfilm DE HELD
Je kunt vanaf nu kaartjes bestellen voor de publiekspremière in Pathé Rembrandt, inclusief drankje en een inleiding door cast en crew.
Annet Nieuwenhuijzen overleden
De Nederlandse actrice Annet Nieuwenhuijzen, geboren in Utrecht in 1930, is vrijdag 5 augustus op 85-jarige leeftijd overleden.
Familiefilm MEESTERSPION première NFF 2016 | Voorverkoop
De spannende familiefilm MEESTERSPION gaat feestelijk in première op zaterdagmiddag 24 september op het Nederlands Film Festival.
DE HELLEVEEG dingt mee naar prijzen Montreal
De Nederlandse bioscoopfilm DE HELLEVEEG van regisseur André van Duren is geselecteerd voor de komende editie van het Montreal World Film Festival.