Trailer BROERS

 
 
BROERS, het speelfilmdebuut van Bram Schouw, die in 2012 een Gouden Kalf won voor zijn korte film SEVILLA, is te zien tijdens de  Nederlandse Filmnacht en verschijnt op 1 juni in de bioscoop. BROERS is geproduceerd door BALDR FILM, in coproductie met NTR. De film is onderdeel van Oversteek en is gesteund door: Nederlands Filmfonds, Mediafonds, COBO en Netherlands Film Production Incentive.

De broers Lukas en Alexander zijn haast tegenpolen van elkaar, maar hun intense band overheerst. De wat verlegen Lukas kijkt op tegen zijn oudere, levenslustige broer en volgt hem overal. Ook als Alexander plotseling naar Frankrijk vertrekt, besluit Lukas met hem mee te gaan. Op hun roadtrip richting het zuiden groeien ze steeds meer naar elkaar toe. Tijdens een stop in een Frans dorp worden de verschillen tussen de broers echter op een pijnlijke manier blootgelegd, en wordt het duidelijk dat Lukas zijn eigen weg zal moeten kiezen. Een bepalend moment en het begin van zijn zoektocht naar een eigen identiteit.

Over Bram Schouw
Bram Schouw (Den Haag, 1979) studeerde cum laude af aan de HKU in Utrecht. Zijn afstudeerfilm MARRIAGE was de officiële opening film van het Curta Cinema Rio de Janeiro in 2005. In 2007 regisseerde hij samen met Marcel Rooijaards het theaterstuk BACKSPACE voor het theaterfestival Cinéma et Justice, georganiseerd door de Franse ambassade en Amnesty International. Dit was de eerste van vele samenwerkingen met schrijver Marcel Roijaards. Zijn tweede korte film IMPASSE ging in wereldpremière op de Tokyo International Film Festival 2008 als onderdeel van Stories On Human Rights met korte films van regisseurs als Hany Abu-Assad, Marina Abramovic en Abderrahmane Sissako. Het project werd geselecteerd voor gerenommeerde filmfestivals in New York, Sarajevo en Parijs. IMPASSE kreeg een Special Mention op het International Amsterdam Film Festival en won de NFTVM Vers Award voor jonge Nederlandse filmmakers. Bram Schouw regisseerde de One Night Stand NINA SATANA, een aantal afleveringen van veelgeprezen tv-series als OVERSPEL en VAN GOD LOS en de korte film ALL THOSE SUNFLOWERS. Voor de korte film SEVILLA ontving hij in 2012 een Gouden Kalf. De film ging in première op het festival van Clermont-Ferrand, werd geselecteerd voor meer dan 100 internationale filmfestivals, won meerdere prijzen en werd aangekondigd om in de wereldwijde top-10 films van Vimeo in 2014. BROERS is zijn eerste speelfilm.

Schouw: ‘Ik ben gefascineerd door mensen die alles durven te riskeren om het maximale uit het leven te halen, juist ook door met de dood te flirten. Alexander is een ongeleid projectiel, een rebel die altijd de grens op zoekt. In stijl en tempo heb ik de film hetzelfde grillige karakter gegeven als zijn roekeloze antagonist; onvoorspelbaar en gefragmenteerd. Hij is voor zowel Lukas als de kijker bij vlagen onnavolgbaar. Gaandeweg vindt Lukas zijn eigen pad en valt de cadans van de film samen met de ontwikkeling die hij doormaakt en waarin we hem tegen wil en dank volwassen zien worden‘