Shortalkz video-interview Erik de Bruyn

 

 
In samenwerking met Shortcutz Amsterdam bieden we een volgende serie van de Shortalkz video-interviews aan. In deze derde editie van het nieuwe seizoen, na het interview met Rudolf van den Berg en de inmiddels tweede editie met Eddy Terstall nu Special Guest Erik de Bruyn.

Regisseur Erik de Bruyn (1962) is geen onbekende van het Nederlands Film Festival. Zijn WILDE MOSSELS opende de 20e editie in 2000, en vijftien jaar later was hij terug met J. KESSELS (Openingsfilm NFF 2015). In de tussentijd maakte hij onder meer NADINE (2007) en DE PRESIDENT (2011), en regisseerde hij diverse afleveringen van televisieseries, waaronder IN EUROPA, DE TROON, VAN GOD LOS en SMERIS. Hij kreeg een Gouden Kalf-nominatie voor Beste Script voor WILDE MOSSELS in 2000, en ontving op het festival de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek voor die film. 

Yellow Carpet-rubriek
Naast de wekelijkse Special Guest is ook de Yellow Carpet-rubriek onderdeel van Shortalkz. Shortcutz zet de schijnwerpers op jonge makers die hun korte films op de filmavonden presenteren.  Deze week zijn dat de makers van HEAVENLY GATE, Mischa Dols en Chris de Krijger, en regisseur Sarah Veltmeyer over korte film GOTTA.

Het volledig overzicht van Shortalkz vind je hier
  

 
In het afgeronde seizoen twee van Shortalkz verschenen eerder interviews met Ariane SchluterRemy van HeugtenRaymond ThiryBen SombogaartJoram LürsenGuido van Gennep, Sacha PolakArne ToonenRobert de HoogSan Fu Maltha, Ate de JongErik van SchaaikMarc Schmidt ,  Mees PeijnenburgNina Gantz en Rifka Lodeizen.