100.000 bezoekers voor DE CLUB VAN SINTERKLAAS & DE VERDWENEN SCHOENTJES

10 november 2015
De Goedheiligman is nog niet eens in het land, maar DE CLUB VAN SINTERKLAAS & DE VERDWENEN SCHOENTJES heeft nu al meer dan 100.000 bezoekers naar de bioscopen weten te trekken. Vanmiddag werd Evi van der Laken, die de rol van de 10-jarige YouTube-ster Daantje speelt, op haar middelbare school in Amsterdam blij verrast met de Gouden Film. Daarnaast overhandigde Netwerk Scenarioschrijvers de Gouden Pen aan Sander de Regt, scenarist van de film. DE CLUB VAN SINTERKLAAS & DE VERDWENEN SCHOENTJES is de dertiende Nederlandse Film die dit jaar de Gouden Film status behaalt.  

Sinterklaas en de Clubpieten hebben een lekker druk jaar: nog nooit werden er zoveel schoentjes gezet! Maar slechterik Kornee wil het Sinterklaasfeest verpesten. Door een foutje kreeg hij vroeger nooit een cadeautje van Sinterklaas. Om wraak te nemen heeft hij Moepies gemaakt, een nieuw soort speelgoedknuffel. De Moepies moeten van Kornee de cadeautjes uit de schoentjes van de kinderen stelen. Als op een ochtend niet alleen de cadeautjes, maar ook alle schoentjes weg zijn, krijgen de Pieten de schuld. Sinterklaas snapt er niks van. Zal het op tijd goed komen?  

DE CLUB VAN SINTERKLAAS & DE VERDWENEN SCHOENTJES is een film van regisseur Ruud Schuurman en is geschreven door scenarioschrijver Sander de Regt. De film is geproduceerd door Tom de Mol Productions in samenwerking met Van Beers Films en The Content Farm en tot stand gekomen met steun van het Abraham Tuschinski Fonds en een bijdrage uit Suppletie van het Nederlands Filmfonds. DE CLUB VAN SINTERKLAAS & DE VERDWENEN SCHOENTJES wordt gedistribueerd door Dutch FilmWorks en is momenteel in 121 zalen te zien. |  www.declubvansinterklaas.nl