Gouden Film voor BROs BEFORE HOs

14 december 2013
Credits foto: Samuel van Leeuwen

De Eyeworksfilm BROs BEFORE HOs van regisseurs Steffen Haars en Flip van der Kuil heeft 100.000 bezoekers getrokken en dat betekent een Gouden Film. Flip van der Kuil werd samen met hoofdrolspelers Tim Haars, Sylvia Hoeks en Daniël Arends verrast door Steffen Haars tijdens hun promotietour in bioscoop Pathé De Munt te Amsterdam. De Gouden Film wordt uitgereikt door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. Steffen Haars en Flip van Kuil hebben tevens ook de Gouden Pen in ontvangst mogen nemen voor het schrijven van het scenario. De Gouden Pen is een initiatief van het Netwerk Scenarioschrijvers.

Over BROs BEFORE HOs
Blowen, zuipen en zoveel mogelijk chicks regelen. Dat is het leven van videotheekmedewerker Max (29) en zijn geadopteerde broer Jules, tevens beste vriend. Samen hebben ze een pact: ze willen nooit een relatie want dat is te veel gezeik. Zij leven het leven waar elke man van droomt, totdat ze allebei verliefd worden op hetzelfde meisje. BROs BEFORE Hos is geproduceerd door Eyeworks, met steun van het Nederlands Filmfonds, Eyeworks Holding, Inspire Pictures, Living Stone BVBA en Stichting Abraham Tuschinski Fonds.

A-Film verzorgt de bioscoopdistributie in Nederland. BROs BEFORE HOs draait momenteel in 96 Nederlandse bioscoopzalen.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Met het behalen van de status van Gouden Film maakt BROs BEFORE HOs kans op het Gouden Kalf voor de UPC Publieksprijs 2014. Films die voor deze prijs in aanmerking komen, zijn de films die de status van Gouden Film (100.000 betaalde bioscoopbezoeken) hebben behaald in de periode van 1 september 2013 tot 1 september 2014.

www.brosbeforehosdefilm.nl