Shortalkz video-interview met Rosto

 

 
In samenwerking met Shortcutz Amsterdam bieden we een volgende serie van de Shortalkz video-interviews aan. In deze editie is special guest Rosto aan het woord. In 2005 werd hij voor zijn film JONA/TOMBERRY genomineerd voor een Gouden Kalf. 

Rosto (1969) is regisseur van korte films, kunstenaar en muzikant. Zijn carrière begon met het oprichten van Studio Rosto A.D: een productiebedrijf, animatiestudio en atelier waar hij leaders, illustraties en boekwerkjes voor onder meer Pinkpop, Villa Achterwerk en de VPRO Gids maakte. Maar Rosto werd vooral bekend van zijn online stripserie MIND MY GAP en zijn korte filmtrilogie: BEHEADED (1999), (THE RISE AND FALL OF THE LEGENDARY) ANGLOBILLY FEVERSON (2002) en JONA/TOMBERRY (2005). Voor de laatste ontving Rosto op het International Film Festival de Cannes de Grand Prix Canal+ en werd de film genomineerd voor een Gouden Kalf op het Nederlands Film Festival. Zijn films werden wereldwijd bekeken.Zes jaar deed Rosto erover om zijn 30 minuten durende musical-animatie THE MONSTER OF NIX (2011) te produceren. De film, met een een indrukwekkende stemcast bestaande uit onder andere Tom Waits en Terry Gilliam, ging op het NFF in première en won wereldwijd verschillende prijzen. 

Yellow Carpet-rubriek
Naast de wekelijkse Special Guest is ook de Yellow Carpet-rubriek onderdeel van Shortalkz. Shortcutz zet de schijnwerpers op jonge makers die hun korte films op de filmavonden presenteren. Deze week zijn dat Daniel Porcedda, de maker van GAMELAN, en Lazlo Tonk, van SILENT FIELDS. 

Het volledig overzicht van Shortalkz vind je hier
  

 
In het afgeronde seizoen twee van Shortalkz verschenen eerder interviews met Eddy TerstallAriane SchluterRemy van HeugtenRaymond ThiryBen SombogaartJoram LürsenGuido van Gennep, Sacha PolakArne ToonenRobert de HoogSan Fu Maltha, Ate de JongErik van SchaaikMarc Schmidt ,  Mees PeijnenburgNina Gantz en Rifka Lodeizen.