Vrijwilliger op het NFF: Pim Vogels

 

 
September komt steeds dichterbij en het duurt nog even voordat van 20 tot en met 29 september 2017 Utrecht weer in het teken staat van het Nederlands Film Festival. Tien dagen lang is het feest en kun je je helemaal verdiepen in de wereld van film, televisie en interactive.  

Vrijwilligers zijn onmisbaar op het NFF. Ieder jaar melden honderden enthousiastelingen zich aan om het vaste team voor, tijdens en na het festival te komen versterken. Maar wat houdt een vrijwilligersfunctie nou precies in?
Pim hielp vorig jaar mee als vrijwilliger Festivalgids en vertelt er graag over.
 
Wat was jouw motivatie om je aan te melden als vrijwilliger?
"Mijn motivatie om me aan te melden als vrijwilliger ligt grotendeels bij mijn interesse in film. Ik weet veel af van Amerikaanse en Engelse films, maar op het NFF kom ik weer meer te weten over films uit mijn eigen land! Verder help ik mee om te netwerken, aangezien je niet ver komt in de filmindustrie zonder een goed netwerk op te bouwen."

Wat is je achtergrond qua werk of opleiding, en in hoeverre speelt dat mee om op het Nederlands Film Festival te werken?
"Ik werk in de filmindustrie en focus mijn studie daar ook op, dus dit speelt inderdaad een grote rol. Ik wil zoveel mogelijk kanten van het medium film ontdekken."

Wat maakt het interessant om vrijwilliger te zijn, specifiek bij het NFF?
"Op alle plekken waar ik vrijwilligerswerk doe vind ik het super gezellig. Je maakt nieuwe vrienden, creëert een netwerk, het is goed voor je CV en je leert er wat van. Redenen genoeg om te vrijwilligen!"

Wat hoop je te zien of te doen op de 37e editie van het NFF?
"Als festivalgids hoop ik weer wat diepgaande gesprekken over film te kunnen voeren met bezoekers of filmmakers. Verder hoop ik natuurlijk een aantal goede Nederlandse films te kunnen zien."

Wat is je mooiste herinnering aan vrijwilligen op het NFF?
"Ik denk toch de uitreiking van de Gouden Kalveren. Zoiets maak je niet vaak mee."

Heb je nog tips voor aanstaande collega’s, of een goede reden waarom mensen zich absoluut aan moeten melden voor #NFF2017?
"Meld je zo snel mogelijk aan om er zeker van te zijn dat je de functie kan uitvoeren die jou het leukste lijkt. Als je van films houdt zie ik al geen reden meer om je niet aan te melden!"   

Meld je aan als vrijwilliger voor het NFF 2017! Wees er snel bij, voor de functies Festivalgids, Gastenservice, Receptie, Première Assistent, Productie Assistent en Social Media Reporter hebben wij al ruim voldoende aanmeldingen mogen ontvangen!