Shortalkz video-interview met Roel Reiné

 


In samenwerking met Shortcutz Amsterdam bieden we een volgende serie van de Shortalkz video-interviews aan. Na regisseur Rosto is in deze editie Roel Reiné aan het woord. In deze speciale, extra lange aflevering van Shortalkz geeft regisseur Roel Reiné top tips voor beginnende filmmakers: hoe, wat, en waar te beginnen.

Roel Reiné (1970) is filmregisseur en producent. Na verschillende Nederlandse series te hebben gemaakt zoals DE UITDAGING en FORT ALPHA, won hij in 1999 een Gouden Kalf voor zijn film THE DELIVERY met onder meer Fedja van Huêt in de hoofdrol. Maar het liefst maakt Reiné films in het mekka van de filmwereld: Hollywood. Hier verhuisde hij in 2005 dan ook naartoe. DEATH RACE 2 en 3,THE SCORPION KING 3 en DEAD IN TOMBSTONE zijn films die hij er regisseerde. Toch ging hij in 2015 weer op de Nederlandse toer met zijn film MICHIEL DE RUYTER. Dit jaar regisseerde Reiné de eerste twee afleveringen van de nieuwe Marvel-serie INHUMANS, die begin september in meer dan duizend IMAX-bioscopen over de hele wereld wordt vertoond.   

“De manier waarop men hier (in Nederland) shorts maken, maken ze daar (in Hollywood) 90 minuten-speelfilms. En die jongens zijn twee jaar later bioscoopfilms aan het produceren.”

Het volledig overzicht van Shortalkz vind je hier
  


In het afgeronde seizoen twee van Shortalkz verschenen eerder interviews met Eddy TerstallAriane SchluterRemy van HeugtenRaymond ThiryBen SombogaartJoram LürsenGuido van Gennep, Sacha PolakArne ToonenRobert de HoogSan Fu Maltha, Ate de JongErik van SchaaikMarc Schmidt ,  Mees PeijnenburgNina Gantz en Rifka Lodeizen.