Shortalkz video-interview met Menno Meyjes

 
 
In samenwerking met Shortcutz Amsterdam bieden we een volgende serie van de Shortalkz video-interviews aan. In deze aflevering: regisseur en scenarioschrijver Menno Meyjes. 

    
     MENNO MEYJES

Menno Meyjes (1954) is scenarioschrijver en regisseur. In 1972 verruilde hij Nederland voor Amerika waar hij in San Francisco aan het Art Institute of California studeerde. Meyjes werkte veel samen met de gerenommeerde filmmaker Steven Spielberg. Voor zijn eerste film THE COLOR PURPLE (1985), die hij samen met Spielberg uitbracht, ontving hij de Academy Award en kreeg de film een BAFTA nominatie. Later was hij ook de samenwerking met de bekende regisseur Edward Zwick aangegaan. Na veel scenario’s te hebben geschreven begon Meyjes met regisseren en maakte hij films als MAX (2002) en MANOLETE (2008). In 2012 keerde hij terug naar Nederland en maakte hij films als HET DINER (2013) en DE HELD (2016). 


In deze aflevering van Shortalkz vertelt Menno Meyjes onder meer over hoe het hem lukte om een Oscar-genomineerd scenario voor THE COLOR PURPLE in twee weken te schrijven. 

"Ik was bang en geïntimideerd door de hele opdracht. Maar toen dacht ik: of ik ga nu op bed liggen naast mijn schrijfmachine, of ik ga maar. Gelukkig koos ik voor de tweede optie. Het is altijd beter om te gaan."


Het volledig overzicht van Shortalkz vind je hier
  
 
In het afgeronde seizoen twee van Shortalkz verschenen eerder interviews met Eddy TerstallAriane SchluterRemy van HeugtenRaymond ThiryBen SombogaartJoram LürsenGuido van Gennep, Sacha PolakArne ToonenRobert de HoogSan Fu Maltha, Ate de JongErik van SchaaikMarc Schmidt ,  Mees PeijnenburgNina Gantz en Rifka Lodeizen.