Heddy Honigmann ontvangt de Shortcutz Amsterdam Career Award

 


Tijdens de Shortcutz Amsterdam Annual Awards op zondag 21 januari zal HEDDY HONIGMANN de Career Award in ontvangst nemen voor haar bijdrage aan de Nederlandse film. Hierbij wordt ook een retrospectief van Honigmann’s werk vertoond.

Het is de vijfde keer dat Shortcutz Amsterdam een Career Award uitreikt. Voorgaande jaren hebben George Sluizer, Jos Stelling, Rutger Hauer en Pieter Kuijpers de Award in ontvangst genomen. Hoewel de focus ligt bij het promoten van nieuw talent, erkent Shortcutz Amsterdam met deze Award ook de relevantie van ervaren filmmakers. De Career Award is bedoeld om de professionals die de nieuwe filmgeneratie hebben geïnspireerd te bedanken.

Heddy Honigmann is een van de filmmakers die dit jaar een toespraak zal geven tijdens de ceremonie. Andere bevestigde gasten tot nu toe:

  • Jan Harlan – producer of the late Stanley Kubrick (FULL METAL JACKET, THE SHINING);
  • Willeke van Ammelrooy – actress (ANTONIA, CISKE DE RAT);
  • Bero Beyer  – IFFR director and producer (ATLANTIC, PARADISE NOW);
  • Gareth Wiley – producer (MATCH POINT, VICKY CRISTINA BARCELONA);
  • Maryam Hassouni - actress (DUNYA & DESIE, OFFERS);
  • Ate de Jong– director (HIGHWAY TO HELL, DROP DEAD FRED);
  • Mea Dols de Jong – director (IF MAMA AIN'T HAPPY, NOBODY'S HAPPY, NETTIQUETTE).

Emmy-winnaar René Mioch is de co-host van het evenement.

Naast het geven van een toespraak, reiken de sprekers ook Awards uit in de volgende 11 categorieën: Best Film, Best Screenplay, Best Cinematography, Best Director, Best Actress, Best Actor, Best Edit, Best Documentary, Best Experimental, Best Animation, en de Audience Award.

Tijdens de Shortcutz Amsterdam Annual Awards worden Awards uitgereikt in 11 verschillende categorieën. De genomineerden zijn gekozen uit de selectie korte films die het afgelopen jaar zijn gescreend tijdens een van de wekelijkse Shortcutz-sessies. De Shortcutz Amsterdam Annual Awards vindt dit jaar plaats in het EYE filmmuseum te Amsterdam. Kijk hier voor meer informatie. 

NFF is partner van Shortcutz en festivalprogrammeur Claire van Daal maakt onderdeel uit van de Shortcutz-jury.