VR-film ASHES TO ASHES in virtual reality-programma Berlinale

 
Ook op de Berlinale wordt aandacht besteed aan Virtual Reality. In het festivalprogramma European Film Market heeft het Internationale Film Festival Berlijn ook de Nederlandse VR-productie ASHES TO ASHES opgenomen.

In de European Film Market worden de beste VR- en 360-graden-films van het afgelopen jaar gepresenteerd. ASHES TO ASHES, dat 1 maart aanstaande zijn release heeft, is de enige Nederlandse bijdrage aan dit festivalonderdeel.

ASHES TO ASHES werd eerder al op NFF 2016 gepresenteerd. Toen als onderdeel van het Seminar Virtual Reality binnen de Nationale Filmconferentie, waarin VR-producenten en studio's presentaties gaven en diverse projecten lieten zien. De surrealistische VR-tragicomedy is tot stand gekomen als experiment rond de nieuwe mogelijkheden voor storytelling in een 360-graden-omgeving en werd geproduceerd door Benjamin de Wit, mede-organisator van de VR Days. De film is geschreven door Gouden Kalf-winnend scenariste Anne Barnhoorn en geregisseerd door drie makers uit verschillende disciplines: Steye Hallema (VR), Ingejan Ligthart Schenk (theater) en Jamille van Wijngaarden (film).ASHES TO ASHES is een coproductie van Submarine Channel en AVROTROS in samenwerking met WeMakeVR, Force Field VR en Big Orange.