Speelfilm BRAM FISCHER van Jean van de Velde in première op Movies That Matter-festival

 


BRAM FISCHER, de nieuwe speelfilm van Jean van de Velde (WIT LICHT en NFF-openingsfilm HOE DUUR WAS DE SUIKER) gaat op zondag 26 maart in wereldpremière op het Movies that Matter Festival, als onderdeel van het Camera Justitia programma over recht en gerechtigheid. Peter Paul Muller (GOOISCHE VROUWEN, DE DOMINEE) speelt advocaat Bram Fischer, de raadsman van Nelson Mandela met een gevaarlijke dubbelrol. Hij komt daardoor voor een moreel dilemma te staan: verkiest hij de verdediging van zijn cliënten boven zijn eigen welzijn?

Ook de Nederlandse documentaire NO PLACE FOR A REBEL van Maartje Wegdam en Ariadne en de interactieve rechtbankthriller THE VERDICT, waarbij het aanwezige publiek rechtspreekt en daarmee het einde van de film bepaalt, gaan binnen het Camera Justitia-programma in première.

Het film- en debatfestival van Movies that Matter vindt van vrijdag 24 maart tot en met zaterdag 1 april 2017 plaats in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui in Den Haag. In negen dagen biedt het film- en debatfestival ruim zestig speelfilms en documentaires waarin mensenrechten, vrede en vrijheid centraal staan.

BRAM FISCHER wordt door distributeur September Film op 13 april uitgebracht in de Nederlandse bioscopen.