Nieuws Februari 2017

NFF x LHC: ALBERTA met Eddy Terstall en Erik Wünsch
Ook in maart weer een exclusieve NFF-première in het Louis Hartlooper Complex (LHC): ALBERTA van Eddy Terstall en Erik Wünsch.
Nominaties TV-beelden 2017
Vandaag zijn de nominaties voor de TV-Beelden 2017 bekendgemaakt, de Nederlandse televisievakprijzen waarmee makers en bedenkers uit de industrie elkaar jaarlijks eren voor hun werk.
Pierre Bokma is Rost van Tonningen in BANKIER VAN HET VERZET
Pierre Bokma heeft een van de hoofdrollen bemachtigd in de nieuwe Nederlandse speelfilm BANKIER VAN HET VERZET. Hij speelt Rost van Tonningen, een NSB'er die door de Duitsers werd geparachuteerd tot president van de Nederlandse Bank
Zilveren Krulstaarten uitgereikt
Zondagavond 26 februari zijn in het Ketelhuis in Amsterdam de winnaars bekend gemaakt van de Zilveren Krulstaarten, de Nederlandse vakprijzen voor scenarioschrijvers.
GOUDEN FILM VOOR DOWN TO EARTH
DOWN TO EARTH, de documentaire van Rolf Winters en Renata Heinen over hun bijzondere ontmoetingen met ‘earth keepers’ over de hele wereld, heeft de Gouden Film status bereikt.
VR-film ASHES TO ASHES in virtual reality-programma Berlinale
In het VR-programma van het Internationale Film Festival Berlijn is ook de Nederlandse VR-productie ASHES TO ASHES opgenomen.
Speelfilm BRAM FISCHER van Jean van de Velde in première op Movies That Matter-festival
De nieuwe speelfilm van Jean van de Velde (WIT LICHT en NFF-openingsfilm HOE DUUR WAS DE SUIKER) gaat op zondag 26 maart in wereldpremière op het Movies that Matter Festival.
Gouden Film voor RON GOOSSENS LOW-BUDGET STUNTMAN
Anderhalve week na de release heeft RON GOOSSENS LOW-BUDGET STUNTMAN de Gouden Film status bereikt.