NFF programma Culturele Zondag 14 januari 2018: Nieuwjaarsduik

 

Still uit AMOR 

Nederlands Film Festival: Het grote verlangen


Als onderdeel van de Nieuwjaarsduik, de feestelijke start van het culturele kalenderjaar in Utrecht, presenteert het Nederlands Film Festival traditiegetrouw een filmprogramma met het beste van de afgelopen editie. Dit jaar vijf korte NFF premièrefilms rondom het thema: het grote verlangen. De 15e Nieuwjaarsduik vindt plaats op 14 januari 2018.

In 7 MAROKKANEN EN JOS en VALT EEN MAN UIT DE LUCHT blijkt angst een slechte raadgever, in SALVATORE smaakt wraak zoet, in AMOR en KIEM HOLIJANDA beleven meiden en broers ingewikkelde verhoudingen. Allen tonen aan dat je je beter niet door angst laat leiden maar leeft vanuit je verlangen te mogen dromen, lef en lief te hebben. De makers zijn erbij en geven antwoord op al je vragen. O ja: het wordt geen kleffe bende. 

Locatie: Louis Hartlooper Complex (Utrecht)
Datum: 14 januari 2018
Tijd: 13.00 - 15.00 uur
Inclusief Q&A's met programmeur van het NFF: Claire van Daal.
Toegang is gratis. Tickets zijn vanaf 1 januari af te halen bij de kassa van Louis Hartlooper Complex. Het is niet mogelijk om te reserveren. | Attend op Facebook

Het programma:

7 MAROKKANEN EN JOS (3’)
Sharif Abdel Mawla/DPPLR
Satirische film is een ode is aan Amsterdam-West: een buurt waar de verhalen op straat liggen. Zoals dat van de bange Jos. Als een buurjongen aanbelt, bereikt zijn nervositeit een hoogtepunt.


 
KIEM HOLIJANDA (14’) 
Sarah Veltmeyer/Submarine Film
Kort drama over twee Kosovaarse broers die met melkverkoop het hoofd boven water proberen te houden. De oudste heeft zijn zinnen gezet op het kansrijkere Nederland, de jongste op een smartphone.AMOR (24’)
Isabel Lamberti/IJswater Films
AMOR toont, in een aantal beschouwende en fragmentarische scenes, pijnlijke maar herkenbare momenten uit een willekeurige dag van een groepje kwetsbare tiener vriendinnen in een buitenwijk van een grote stad.SALVATORE (11’)
Maarten Groen/DPPLR
Wanneer het leven van Salvatore Luciano, die zijn dagen slijt in een verzorgingstehuis, zuur wordt gemaakt door een lompe verzorger, besluit hij nog één keer zijn oude metier op te pakken.VALT EEN MAN UIT DE LUCHT
(7’) 
Kurt Platvoet en Jan Verdijk/La Veranda Film
Ton en Ineke genieten van de lunch als plots een man uit de hemel komt vallen. Het is Mo; een Iraniër zonder schoenen. De weekendplannen worden geannuleerd.