Shortalkz video-interview met Ester Gould

 
 
In samenwerking met Shortcutz Amsterdam bieden we een volgende serie van de Shortalkz video-interviews aan. 
Dit keer sprak Shortcutz met documentairemaakster Ester Gould (A STRANGE LOVE AFFAIR WITH EGO, SCHULDIG).

    
     ESTER GOULD

Ester Gould (1975) is regisseur en documentairemaakster. Na de studie film- en televisiewetenschap in Amsterdam en New York volgde ze een masteropleiding journalistiek. Ze werkte in het theater en voor de televisieprogramma's NOVA en METROPOLIS. Ester ging steeds meer de filmkant op en werkte als scenarist en regie-assistent. Haar eerste documentaires maakte ze in 2005: de jeugddocumentaires ALTIJD MAAR DAT GEZEIK en DAVID DE STER. 
Inmiddels heeft ze meerdere prijzen gewonnen voor haar documentaires, zo werd de film STRIKE A POSE (2016) bekroond tot Beste LGBT Film en Best Queer Film of the Year. Vorig jaar werd Ester samen met Sarah Sylbing voor de documentaireserie SCHULDIG benoemd tot Journalist van het jaar 2016 door vakblad Villamedia. Ook wonnen ze voor deze serie De Tegel en De Zilveren Nipkowschijf. 


Lange tijd heeft documentairemaker Ester Gould (@strikeaposefilm) beweerd dat ze nooit een film zou regisseren, maar ze deed het toch. Makkelijk was het niet: 

“Regisseren vond ik enger dan leuk. Dus ik vond het leuk en eng, maar vooral eng.”

Het volledig overzicht van Shortalkz vind je hier
  
In het afgeronde seizoen twee van Shortalkz verschenen eerder interviews met Eddy TerstallAriane SchluterRemy van HeugtenRaymond ThiryBen SombogaartJoram LürsenGuido van Gennep, Sacha PolakArne ToonenRobert de HoogSan Fu Maltha, Ate de JongErik van SchaaikMarc Schmidt ,  Mees PeijnenburgNina Gantz en Rifka Lodeizen.