Augustus 2017

De 7 Gouden Vragen Aan... Mariska de Groot
In de rubriek 'De 7 gouden vragen aan' voelt het NFF tweewekelijks een talent op het gebied van film, televisie en interactive aan de tand. Deze week: licht- en geluidskunstenares Mariska de Groot.
Documentaire GESCHENK UIT DE BODEM in première op het Nederlands Film Festival
Op zondag 24 september gaat de documentaire GESCHENK UIT DE BODEM, over de menselijke kant van de ingrijpende en onverwachte gevolgen van de Nederlandse aardgaswinning, in première op het Nederlands Film Festival.
Nieuwe film Hanro Smitsman in première op NFF 2017
De roadmovie Broers is op 23 september voor het eerst te zien
NFF-openingsfilm TULIPANI geselecteerd voor filmfestival Toronto
De nieuwe film van Mike van Diem maakt in Canada kans op de People's Choice Award
NFF Documentaire Primeurs i.s.m. 2DOC
De beste korte en lange documentaires van Nederland zie je op het NFF.
Nederlands Film Festival lanceert campagne 2017
Vandaag presenteert het Nederlands Film Festival (NFF), dat dit jaar plaatsvindt van 20 t/m 29 september in Utrecht, zijn nieuwe campagne.
Shortalkz video-interview met Olivia Lonsdale
In samenwerking met Shortcutz Amsterdam bieden we een volgende serie van de Shortalkz video-interviews aan. Deze aflevering: actrice Olivia Lonsdale.
Vrijwilliger op het NFF: Jip Branten
Vrijwilligers zijn onmisbaar op het NFF. Maar wat houdt een vrijwilligersfunctie nou precies in? Jip werkte vorig jaar mee bij het flexteam en hielp bij veel verschillende onderdelen va het NFF. Hij vertelt er graag over!
Kinepolis Jaarbeurs nieuwe festivallocatie op het NFF
Het NFF heeft er een nieuwe festivallocatie bij: de Kinepolis Jaarbeurs.
Shortalkz video-interview met Ester Gould
In samenwerking met Shortcutz Amsterdam bieden we een volgende serie van de Shortalkz video-interviews aan. Deze aflevering: documentairemaakster Ester Gould
Vrijwilliger op het NFF: Rick Arts
Vrijwilligers zijn onmisbaar op het NFF. Maar wat houdt een vrijwilligersfunctie nou precies in? Rick was vorig jaar al vrijwilliger als bijrijder en vertelt er graag over.
Shortalkz video-interview met Steffen, Flip, Tim & Henry
In samenwerking met Shortcutz Amsterdam bieden we een volgende serie van de Shortalkz video-interviews aan. Deze aflevering: niemand minder dan de Blikverruimers Steffen en Flip!
100% COCO ontvangt Gouden Film
De jeugdfilm 100% COCO, gebaseerd op het populaire boek van Niki Smit, heeft de Gouden Film status bereikt.
Shortalkz video-interview met Willeke van Ammelrooy
In samenwerking met Shortcutz Amsterdam bieden we een volgende serie van de Shortalkz video-interviews aan. Deze aflevering: Willeke van Ammelrooy
De 7 Gouden Vragen Aan... Liam de Vries
In de rubriek 'De 7 gouden vragen aan' voelt het NFF tweewekelijks een talent op het gebied van film, televisie en interactive aan de tand. Deze week: ultrajong acteertalent Liam de Vries!
Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet in première op het Nederlands Film Festival
Officiële première én publiekspremière op zaterdag 23 september.
Vrijwilliger op het NFF: Sophie Bullock
Vrijwilligers zijn onmisbaar op het NFF. Maar wat houdt een vrijwilligersfunctie nou precies in? Sophie was vorig jaar Productie assistent en vertelt er graag over.
Shortalkz video-interview met Hany Abu-Assad
In samenwerking met Shortcutz Amsterdam bieden we een volgende serie van de Shortalkz video-interviews aan. Deze aflevering: regisseur Hany Abu-Assad
Forum van de Regisseurs 2017: Selectie bekend
Negen recente, grensverleggende en ambitieuze Nederlandse producties zijn geselecteerd door (film)journalisten en curatoren Jan Pieter Ekker (Parool) en Dana Linssen (NRC, De Filmkrant).