Crime serie FENIX geselecteerd voor Frans TV-festival

 

Still uit FENIX (© Foto: Nyk Dekeyser)

De Nederlandse crime serie FENIX, met in de hoofdrollen Rifka Lodeizen en Teun Luijkx, is geselecteerd voor het toonaangevende Franse TV-festival Series Mania in het programma ‘International Panorama’. De serie beleeft in aanwezigheid van regisseur Shariff Korver zijn internationale première.

Het festival vindt plaats van 27 april tot en met 5 mei. Het International Panorama programma vertoont de 18 nieuwste en beste series uit de hele wereld; van Duitsland tot Japan, van Australië tot Israël. FENIX wordt voor de eerste keer buiten Nederland vertoond. De selectie voor het festival is de start van een beloftevolle internationale carrière voor de serie. FENIX is geregisseerd door Shariff Korver en geproduceerd door Lemming Film. De film is tijdens het Internationaal Film Festival Rotterdam in première gegaan.

De serie wordt internationaal vertegenwoordigd door internationale distributeur About Premium Content (APC). Emmanuelle Guilbart, CEO van APC: "Het is een eer om deel uit te maken van zo'n prestigieuze sectie als het International Panorama. Het festival heeft eerder al veel gerenommeerde series met deze sectie een international platform gegeven. We zijn ongelooflijk enthousiast dat FENIX is geselecteerd."

Over FENIX
Achter de gemoedelijkheid van het leven in Brabant gaat een donkere wereld schuil van goed georganiseerde drugscriminaliteit. Dat ontdekken Jara (Rifka Lodeizen) en Rens (Teun Luijkx), die na lange tijd terugkeren in hun geboorteprovincie. Zij wil de naam van haar vader zuiveren, hij wil afstand nemen van zijn criminele familie, maar beiden raken vreselijk verstrikt in het web van boven- en onderwereld, waarvan de grenzen steeds meer vervagen.

Shariff Korver (PENOZA, ZWARTE TULP, KLEM) heeft de serie geregisseerd met een unieke toon die kijkers onderdompelt in een constante spanning en met prachtige cinematografie. FENIX is geschreven door een team van gerenommeerde Nederlandse scenarioschrijvers waaronder: Shariff Korver, Marco van Geffen, Jeroen Scholten van Aschat, Pim Algoed, Vincent van der Valk, Raul Serrano en Eva K. Matthijsen. De cast bestaat uit gerenommeerde acteurs als Rifka Lodeizen, Teun, Jack Wouterse, Jan Bijvoet, Chris Nietveld en Hans Dagelet.