ACHTSTE-GROEPERS HUILEN NIET wint prijzen in China

16 september 2013
De Nederlandse jeugdfilm ACHTSTE-GROEPERS HUILEN NIET heeft twee grote filmprijzen gewonnen op het grootste kinderfilmfestival van China.

De film werd op het China International Children's Film Festival bekroond als beste titel van het festival en als beste jeugdfilm in de selectie. In totaal waren 22 jeugdfilms uit alle hoeken van de wereld in de running voor de prijzen.

Dat heeft producent Rinkel Film zaterdag gemeld. ACHTSTE GROEPERS HUILEN NIET is de gelijknamige verfilming van de jeugdroman van schrijver Jacques Vriens over een twaalfjarig meisje dat leukemie krijgt. De hoofdrollen worden gespeeld door Hanna Obbeek, Nils Verkooijen, Johanna ter Steege en Loek Peters.
De film trok in de Nederlandse bioscopen meer dan 300.000 bezoekers en won het Gouden Kalf voor de Publieksprijs op het Nederlands Film Festival. Benieuwd wie er dit jaar kans maken op het Gouden Kalf voor de Publieksprijs , klik dan hier en stem op je favoriet.

Noorse remake
Er is al een Noorse remake in de maak en producenten Rinkel Film en Bijker Film en TV voeren gesprekken met een aantal andere partijen voor onder meer een Amerikaanse, een Duitse en een Mexicaanse remake.

De makers van ACHTSTE-GROEPERS HUILEN werken nu weer aan een verfilming van een boek van Jacques Vriens, OORLOGSGEHEIMEN. Dit verhaal gaat over twee jongens wiens vriendschap tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar op de proef wordt gesteld.

Bron: nu.nl