NFF Tipt

 
Last van keuzestress? NFF helpt je graag op weg. Wij hebben speciaal voor jou een aantal programma's geselecteerd "die je niet mag missen". Hieronder vind je dus een kleine selectie uit de evenementen en vertoningen van NFF 2017. Hier vind je ons volledige programma. 
 
 

Blikverruimers | De avond van Steffen en Flip

Filmmakers Steffen Haars en Flip van der Kuil, onder meer bekend van de NEW KIDS films en RON GOOSSENS, LOW-BUDGET STUNTMAN, delen hun uitstekende smaak met het NFF-publiek. Van hoogwaardige cinema, tot het slechtste wat YouTube te bieden heeft. Daar wil je bij zijn, jongûh. 

Datum: Donderdag 21 september 2017
Locatie: 't Hoogt
Aanvangstijd: 19:30 uur
Prijs per ticket: €12,50 

Steffen en Flip: New Kids Turbo in de snackbar

Blikverruimers Steffen & Flip verbouwen de Utrechtse snackbar 't Hoekje tot New Kids-bioscoop. Een broodje bakpao staat niet op het menu, wel de film New Kids Turbo en voer waar de Maaskanters pap van eten. Een vette versnapering is trouwens bij de prijs inbegrepen en het zijn dit keer echte sterrensnacks, want Flip klimt hoogstpersoonlijk achter de frituur. Ondertussen houdt Steffen zich op in de buurt van de projector.

Datum: Donderdag 21 september 2017
Locatie: Snackbar 't Hoekje
Aanvangstijd: 16:30 uur
Prijs per ticket: €19,00

 

 
 

 HET ZELFONDERZOEK FOLKERT DE JONG | HIER KOMT PIET HEIN EEK 

Op donderdag 21 september worden achtereenvolgens twee films vertoond in bioscoop 't Hoogt: 
 
HET ZELFONDERZOEK FOLKERT DE JONG
 Werkend aan een steeds veranderend zelfportret maakt beeldend kunstenaar Folkert de Jong ons deelgenoot van zijn gedachten over het bestaan. Is vergankelijkheid eerder een kracht dan een tekortkoming?

HIER KOMT PIET HEIN EEK

Piet Hein Eek geldt als een van de belangrijkste Nederlandse ontwerpers van toegepaste kunst. Hij overleeft de financiële crisis, maar een crisis kan ook op een andere wijze toeslaan.

Na afloop is er een Q&A met regisseur Niek Koppen van HIER KOMT PIET HEIN EEK.  


 
 

TULIPANI

In deze sprookjesachtige tragikomedie van Mike van Diem is een Zeeuwse boer (Gijs Naber) na de watersnoodramp in 1953 z’n natte voeten zat. Hij fietst naar Zuid-Italië, begint er een tulpenkwekerij en groeit uit tot een legende.

De opening van het NFF op 20 september is al uitverkocht, maar er is nog genoeg plek op de andere data! Klik op onderstaande knop voor meer info en tickets. 

IN BLUE

In dit drama van Jaap van Heusden landt een Nederlandse stewardess (Maria Kraakman) na een heftige vlucht in Roemenië. Daar rijdt haar taxi een zwervende tienerjongen aan. Deze onverwachte ontmoeting resulteert in een verwarrende relatie.

Datum: o.a. donderdag 21 september 2017
Locatie: Pathé Rembrandt
Aanvangstijd: 16:15 uur
Prijs per ticket: €10,00

Na afloop is er een Q&A met regisseur Jaap van Heusden.

 

 
 

NFF Debuutcompetitie | NO PLACE FOR A REBEL

Zestien jaar nadat hij als kind werd ontvoerd door het rebellenleger van Joseph Kony, ontsnapt de Oegandese Opono Opondo uit het leger. Hoe moet hij nu het leven als gewoon burger oppakken?

Na afloop is er een  Q&A met regisseurs Maartje Wegdam & Ariadne Asimakopoulos.

Klik op onderstaande button voor meer informatie en tickets.


 

SOOF 2 | Kanshebber Gouden Kalf van het publiek

In de romantische komedie van regisseur Esmé Lammers probeert de pas verlaten, door haar tienerkinderen genegeerde en ietwat ongeïnspireerde kookgek Soof (Lies Visschedijk) weer wat van haar leven probeert te maken. Het is het vervolg op de succesvolle film uit 2013. 

Na afloop is er een Q&A met regisseur Esmé Lammers en scenarist Marjolein Beumer.   

Klik op onderstaande button voor meer informatie en tickets.

 

 
 
  

Dagtips van Hein

Hein Barnhoorn, NFF's interim directeur, vliegt op de eerste festivaldagen van hot naar her. Maar waar zou hij neerploffen als hij zijn agenda even leeg kon vegen? 

Klik op de knop hieronder en lees zijn NFF-tips!