NACHT VAN DE FANFARE

 
Vanaf 2018 kun je ook via filmfestival.nl genieten van het beste van eigen bodem. Je bekijkt nog meer Nederlandse korte films en documentaires, en dat vanaf je luie stoel. 

We trappen het jaar af met NACHT VAN DE FANFARE, geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie van NFF 2016. In een boerderij op het oneindige platteland van Noord-Groningen zit David zwijgend te eten terwijl Claudia mokkend uit het keukenraam kijkt. De spanning is om te snijden als er wordt aangebeld door drie drijfnatte leden van een fanfare. Ze zitten zonder benzine en willen schuilen voor de regen. De aanvankelijk stille strijd ontaardt in een chaos als er moet worden geruziet boven het lawaai van de instrumenten uit. Een absurdistische film die met minimale dialoog precies laat zien waar het misgaat.

Veel kijkplezier! 
 
Credits

Productiejaar: 2016 / Lengte: 15 minuten / Regisseur: Anna van Keimpema / Producent: Noortje Wilschut / Uitvoerend Producent: Jasper de Haan / Scenario: Amarins Maantje Romkema / Camera: Lonneke Worm / Production Design: Marieke Winters / Set Geluid: Michiel de Boer / Geluidsnabewerking: Michiel de Boer / Sound Design: Michiel de Boer / Editor: Tim Wijbenga / Muziek: Joop van der Linden / Productiebedrijf: Family Affair Films / Cast: Bianca Krijgsman, Raymond Thiry, Joop van der Linden, Arno Bakker, Tommie Freke / Productieland: Nederland / Website: www.familyaffairfilms.nl