<strong>Weeën</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/nils-vleugels?film=ween', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Nils Vleugels' });" text="Nils Vleugels">Nils Vleugels</a>, 2017<br>Korte Film<br>Première<br> <strong>Weeën</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/nils-vleugels?film=ween', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Nils Vleugels' });" text="Nils Vleugels">Nils Vleugels</a>, 2017<br>Korte Film<br>Première<br> <strong>Weeën</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/nils-vleugels?film=ween', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Nils Vleugels' });" text="Nils Vleugels">Nils Vleugels</a>, 2017<br>Korte Film<br>Première<br> <strong>Weeën</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/nils-vleugels?film=ween', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Nils Vleugels' });" text="Nils Vleugels">Nils Vleugels</a>, 2017<br>Korte Film<br>Première<br>

Weeën

 (Labor)
Willem staat op het punt vader te worden: de weeën van zijn vriendin zijn begonnen. De onomkeerbaarheid van de komst van zijn kind daalt bij hem in en Willem wordt overvallen door een gevoel van nutteloosheid en acute angst voor het vaderschap. Terwijl andere zwangere vrouwen hem in het ziekenhuis de les lezen over opvoeding, zijn bevallende vriendin niets van hem lijkt aan te nemen en de receptioniste de enige lijkt die in hém geïnteresseerd is, beseft hij dat hij afstand moet nemen van zijn huidige bestaan en de transformatie moet omarmen.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Gouden Kalf NominatiesBeste Korte Film
Productiejaar2017
Lengte14 minuten
ProductielandNederland
Websitewww.dppr.nl
RegisseurNils Vleugels
ProducentNils Vleugels
Uitvoerend ProducentLotte Kwak
Uitvoerend ProducentMaarten Groen
Uitvoerend ProducentDaniel Dow
ScenarioNils Vleugels
CameraMyrthe Mosterman
EditorRuben Labree
Production DesignThomas Hamming
Set GeluidHein Verhoeven
Sound DesignAlan van Ramshorst
Sound DesignLennart Kleinen
Visual EffectsDPPLR
ProductiebedrijfDPPLR
TV companyBNN-VARA
Cast