<strong>We Will Maintain</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/festus-toll?film=we-will-maintain', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Festus Toll' });" text="Festus Toll">Festus Toll</a>, 2017<br>Korte Documentaire<br> <strong>We Will Maintain</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/festus-toll?film=we-will-maintain', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Festus Toll' });" text="Festus Toll">Festus Toll</a>, 2017<br>Korte Documentaire<br>

We Will Maintain

 
Een kind kijkt in de camera. Zijn Keniaanse oom doet hem een voorspelling: een mixed child zal zich nergens op zijn plek voelen. Niet in Europa en niet in Afrika. Nu, twaalf jaar later is het kind filmmaker en gaat hij op zoek naar de betekenis van zijn oom’s profetische woorden.

We zijn allemaal onderdeel van een multiculturele samenleving, of die nu mislukt is -zoals sommigen beweren- of niet. De regisseur verkent zijn achtergrond als zoon van een Nederlandse vader en een Keniaanse moeder. Hij laat zien dat je je, evenmin als aan je familieleden, niet kunt onttrekken aan de mensen met wie je je land deelt.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2017
Lengte30 minuten
ProductielandNederland, Kenia
RegisseurFestus Toll
ProducentFestus Toll
ScenarioFestus Toll
ResearchFestus Toll
CameraFestus Toll
CameraMichael Nyawade
CameraSoner Aslan
CameraMerijn van den Brand
EditorFestus Toll
GeluidsnabewerkingFestus Toll
Sound DesignFestus Toll
ProductiebedrijfAcademie voor Beeldende Kunsten St. Joost
ProductiebedrijfFestus