<strong>Waarom Wolven Huilen..</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/jan-karel-lameer?film=waarom-wolven-huilen-1', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Jan Karel Lameer' });" text="Jan Karel Lameer">Jan Karel Lameer</a>, 1995<br>Korte Film<br>

Waarom Wolven Huilen..

 (Why Wolves Howl..)
Korte film geïnspireerd op Amerikaanse Indianenmythen. Een oude vrouw en haar dochter glijden in een boot over de bevroren hemel. Als de vrouw slaapt opent de dochter de kist waarin haar moeder de zon verborgen houdt. De zon rolt uit de boot, boort zich door het ijs en komt terecht in een woud waar jagers hem vinden.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar1995
Lengte18 minuten
ProductielandNederland
RegisseurJan Karel Lameer
ProducentErik Schut
ScenarioJan Karel Lameer
CameraBen Geraerts
Production DesignHenri de Maar
Set GeluidAlex Booy
EditorStefan Kamp
MuziekJane Snijders
ProductiebedrijfArgus Film Produktie bv
Cast
Lara Guis, Rohan Gottschalk, Ligia Valen, Raquel Wattamaleo