<strong>They Call Us the Enemy</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/pim-zwier?film=they-call-us-the-enemy', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Pim Zwier' });" text="Pim Zwier">Pim Zwier</a>, 2015<br>Korte Documentaire<br> <strong>They Call Us the Enemy</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/pim-zwier?film=they-call-us-the-enemy', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Pim Zwier' });" text="Pim Zwier">Pim Zwier</a>, 2015<br>Korte Documentaire<br>

They Call Us the Enemy

 
Ze hebben glimmende knopen en mooie onderscheidingen op de jas. Ze dragen krijgshaftige snorren en stoere petten en helmen. Het zijn de militairen die op het punt staan met zelfverzekerde blik en geloof in eigen onoverwinnelijkheid het slagveld van de Eerste Wereldoorlog te betreden. Historisch fotomateriaal gemonteerd op verontrustende pianoklanken, want de theatrale pracht en praal staat in deze experimentele documentaire in schril contrast met het allesverwoestende spoor dat de oorlogsmachine trekt zodra die in beweging komt.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2015
Lengte7 minuten
ProductielandNederland
Websitewww.filmbank.nl/film/4265/
RegisseurPim Zwier
ProducentPim Zwier
Sound DesignPim Zwier
Sound DesignNicolas Chientaroli
EditorPim Zwier