<strong>Terpe kind mains, terpe - de reis van componist Jeff Hamburg</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/deborah-van-dam?film=terpe-kind-mains-terpe-de-reis-van-componist-jeff-hamburg', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Deborah van Dam' });" text="Deborah van Dam">Deborah van Dam</a>, 2009<br>Korte Documentaire<br> <strong>Terpe kind mains, terpe - de reis van componist Jeff Hamburg</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/deborah-van-dam?film=terpe-kind-mains-terpe-de-reis-van-componist-jeff-hamburg', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Deborah van Dam' });" text="Deborah van Dam">Deborah van Dam</a>, 2009<br>Korte Documentaire<br> <strong>Terpe kind mains, terpe - de reis van componist Jeff Hamburg</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/deborah-van-dam?film=terpe-kind-mains-terpe-de-reis-van-componist-jeff-hamburg', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Deborah van Dam' });" text="Deborah van Dam">Deborah van Dam</a>, 2009<br>Korte Documentaire<br>

Terpe kind mains, terpe - de reis van componist Jeff Hamburg

 (Terpe Kind Mains, Terpe - the Journey of Composer Jeff Hamburg)
De van oorsprong Amerikaanse componist Jeff Hamburg verkeerde lange tijd in het ongewisse over zijn eigen achtergrond. Hij wist dat zijn joodse voorouders afkomstig waren uit Oekraïne maar de familie wilde door alle historische gruwelen nooit praten over het verleden. Alleen zijn tante Fanny, die Hamburg begin jaren negentig interviewde en wiens stem hij nog steeds op cassettebandjes heeft, vertelde dat zijn voorouders ooit de pogroms in Oekraïne waren ontvlucht. Om meer te weten te komen, besluit Hamburg op reis te gaan naar het gebied om de voetsporen van zijn eigen verleden te achterhalen. Regisseur Deborah van Ham laat zien hoe Hamburgs zoektocht naar zijn familiale én muzikale achtergrond uiteindelijk leidt tot de nieuwe, uiterst persoonlijke compositie Biografiye, die aan het eind van de documentaire te zien en te horen is. Een openhartig portret dat laat zien hoe kennis van zijn eigen geschiedenis iemand na een lange reis eindelijk thuis kan laten komen.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2009
Lengte51 minuten
ProductielandNederland
RegisseurDeborah van Dam
ProducentWillemien van Aalst
ProducentSuzanne van Voorst
Uitvoerend ProducentIlja Roomans
ScenarioDeborah van Dam
ScenarioGemma van Zeventer
CameraPeter Brugman
CameraTon Peters
Set GeluidJoost Roskam
Set GeluidSander den Broeder
GeluidsnabewerkingAlex Booy
EditorElja de Lange
MuziekJeff Hamburg
ProductiebedrijfIDTV Docs
TV companyJoodse Omroep