<strong>Teledoc Campus - Shame/Fame</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/eef-hilgers?film=teledoc-campus-shamefame', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Eef Hilgers' });" text="Eef Hilgers">Eef Hilgers</a>, 2017<br>Korte Documentaire<br>Première<br> <strong>Teledoc Campus - Shame/Fame</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/eef-hilgers?film=teledoc-campus-shamefame', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Eef Hilgers' });" text="Eef Hilgers">Eef Hilgers</a>, 2017<br>Korte Documentaire<br>Première<br>

Teledoc Campus - Shame/Fame

 
Aan de hand van Youtube- en Facebook-hypes is deze film een online tocht langs gluurders, reaguurders en gedupeerden van naming en shaming op internet. Wat voorheen onzichtbaar bleef, brengt het internettijdperk onverbiddelijk in beeld: hoe mensen elkaar in het openbare leven bekijken, becommentariëren en bekritiseren. Dat werpt de vraag op of deze film niet hetzelfde doet als Dumpert, door aandacht te genereren met het in beeld brengen van anderen. Een documentaire over sensatiezucht en moraalridders, nieuwe mediahypes en de neveneffecten daarvan.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2017
Lengte23 minuten
ProductielandNederland
RegisseurEef Hilgers
ProducentCarolijn Borgdorff
Uitvoerend ProducentAnneke Uitendaal
ScenarioEef Hilgers
CameraEef Hilgers
EditorDaan Wijdeveld
GeluidsnabewerkingErik Griekspoor
Visual EffectsMarcel Ooms
MuziekStan Koch
ProductiebedrijfMOONDOCS
TV companyBNN-VARA