<strong>Tamu</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/bobbie-koek?film=tamu', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Bobbie Koek' });" text="Bobbie Koek">Bobbie Koek</a>, 2016<br>Korte Film<br>Première<br> <strong>Tamu</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/bobbie-koek?film=tamu', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Bobbie Koek' });" text="Bobbie Koek">Bobbie Koek</a>, 2016<br>Korte Film<br>Première<br>

Tamu

 
Wanneer de Afrikaanse Tamu (16) met haar moeder na een lange reis aankomt in het dorp Roelofarendsveen kijkt ze onwennig om zich heen. Ze weet zich moeilijk een houding te geven in haar nieuwe wereld. Tamu gaat al snel naar school, maar bij de giechelende meiden uit haar klas vindt ze geen aansluiting. Boos en opstandig maakt ze ruzie met haar moeder. Ze voelt zich alleen en onbegrepen in dit met veel aandacht voor emotionele beleving geschetste puberportret. Dan ontmoet ze Shona, een eigenzinnig meisje met een grote mond en stoere vrienden.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2016
Lengte14 minuten
ProductielandNederland
Websitewww.keyfilm.nl/project/...
RegisseurBobbie Koek
ProducentOlya van Poppel
ProducentHans de Wolf
Uitvoerend ProducentOlya van Poppel
ScenarioBobbie Koek
CameraJeroen Kiers
Production DesignBobby Bo Stips
Set GeluidJob Michel
GeluidsnabewerkingGijs den Hartogh
Sound DesignGijs den Hartogh
MuziekBo Koek
ProductiebedrijfKey Film BV
EditorEmiel Nuninga
KostuumontwerpJosine Immoos
Cast
Estelle Nduwimana, Anita Ntakarutimana, Loeka Luijcks, Gijs Blom