<strong>Stranger in Paradise</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/guido-hendrikx?film=stranger-in-paradise', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Guido Hendrikx' });" text="Guido Hendrikx">Guido Hendrikx</a>, 2016<br>Lange Documentaire<br> <strong>Stranger in Paradise</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/guido-hendrikx?film=stranger-in-paradise', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Guido Hendrikx' });" text="Guido Hendrikx">Guido Hendrikx</a>, 2016<br>Lange Documentaire<br>

Stranger in Paradise

 
Een leraar toont vluchtelingen in een klaslokaal de vele gezichten van Europa. Hij benadert ze eerst kil en hardvochtig, dan sympathiek en bevoogdend, gevolgd door een zakelijke aanpak volgens de Nederlandse asielregels. De leraar wordt gespeeld door acteur Valentijn Dhaenens, de asielzoekers (en hun reacties) zijn echt. Op het snijvlak van documentaire en fictie onderzoekt dit confronterende filmessay zo de ambigue houding van Europa en de complexiteit van het migrantenvraagstuk. Hoe gaan wij om met het geluksverlangen van de ander?
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
TrailerBekijk trailer
Productiejaar2016
Lengte72 minuten
ProductielandNederland
RegisseurGuido Hendrikx
ProducentFrank van den Engel
Uitvoerend ProducentElize Kerseboom
Uitvoerend ProducentJulia van Schieveen
Uitvoerend ProducentFleur Welter
ScenarioGuido Hendrikx
CameraEmo Weemhoff
EditorLot Rossmark
Set GeluidTaco Drijfhout
Sound DesignTijn Hazen
MuziekJuho Nurmela
MuziekElla van der Woude
ProductiebedrijfZeppers Film & TV
TV companyVPRO
DistributeurMokum Filmdistributie
Cast