<strong>Schrijvers van de Lage Landen - Marente de Moor</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/robert-oey?film=schrijvers-van-de-lage-landen-marente-de-moor', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Robert Oey' });" text="Robert Oey">Robert Oey</a>, 2016<br>Korte Documentaire<br> <strong>Schrijvers van de Lage Landen - Marente de Moor</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/robert-oey?film=schrijvers-van-de-lage-landen-marente-de-moor', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Robert Oey' });" text="Robert Oey">Robert Oey</a>, 2016<br>Korte Documentaire<br>

Schrijvers van de Lage Landen - Marente de Moor

 (Writers from the Lowlands - Marente de Moor)
Twaalfdelige documentairereeks waarin de ontmoeting tussen literatuur en cinema wordt gevierd. De schrijversportretten vormen een dwarsdoorsnede van de stand van zaken in beide disciplines. De films tonen de drijfveren van de schrijvers en de wijze waarop die tot uitdrukking komen in hun boeken. Robert Oey maakte het portret van schrijver en columnist Marente de Moor. De Moor won de AKO Literatuurprijs en de European Prize for Literature voor haar roman De Nederlandse maagd.

Deze film wordt vertoond in een blok samen met drie andere portretten uit de serie Schrijvers van de Lage Landen: Gideon Samson, Gustaaf Peek en Esther Gerritsen.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2016
Lengte15 minuten
ProductielandNederland
Websitewww.interakt.nl
RegisseurRobert Oey
ProducentRené Mendel
ProducentMira Mendel
Uitvoerend ProducentNikki Thie
Uitvoerend ProducentBernet Crucq
CameraRogier den Boer
Set GeluidRobert Oey
EditorRobert Oey
ProductiebedrijfInterakt
TV companyAVROTROS tv