<strong>Schrijvers van de Lage Landen - Gideon Samson</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/barbara-makkinga?film=schrijvers-van-de-lage-landen-gideon-samson', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Barbara Makkinga' });" text="Barbara Makkinga">Barbara Makkinga</a>, 2016<br>Korte Documentaire<br> <strong>Schrijvers van de Lage Landen - Gideon Samson</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/barbara-makkinga?film=schrijvers-van-de-lage-landen-gideon-samson', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Barbara Makkinga' });" text="Barbara Makkinga">Barbara Makkinga</a>, 2016<br>Korte Documentaire<br>

Schrijvers van de Lage Landen - Gideon Samson

 (Writers from the Lowlands - Gideon Samson)
Twaalfdelige documentairereeks waarin de ontmoeting tussen literatuur en cinema wordt gevierd. De schrijversportretten vormen een dwarsdoorsnede van de stand van zaken in beide disciplines. De films tonen de drijfveren van de schrijvers en de wijze waarop die tot uitdrukking komen in hun boeken. Barbara Makkinga portretteerde kinderboekenschrijver Gideon Samson. In 2010 werd Samson, als 25-jarige, met het boek Ziek de jongste winnaar van een Zilveren Griffel ooit. Andere veelbekroonde titels van zijn hand zijn Zwarte zwaan en Overspoeld.

Deze film wordt vertoond in een blok samen met drie andere portretten uit de serie Schrijvers van de Lage Landen: Marente de Moor, Gustaaf Peek en Esther Gerritsen.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2016
Lengte15 minuten
ProductielandNederland
Websitewww.interakt.nl
RegisseurBarbara Makkinga
ProducentRené Mendel
ProducentMira Mendel
Uitvoerend ProducentNikki Thie
CameraRoel van 't Hoff
Set GeluidMenno Euwe
EditorJos Driessen
ProductiebedrijfInterakt
TV companyAVROTROS tv