<strong>Schrijvers van de Lage Landen - Esther Gerritsen</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/hans-hylkema?film=schrijvers-van-de-lage-landen-esther-gerritsen', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Hans Hylkema' });" text="Hans Hylkema">Hans Hylkema</a>, 2016<br>Korte Documentaire<br> <strong>Schrijvers van de Lage Landen - Esther Gerritsen</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/hans-hylkema?film=schrijvers-van-de-lage-landen-esther-gerritsen', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Hans Hylkema' });" text="Hans Hylkema">Hans Hylkema</a>, 2016<br>Korte Documentaire<br>

Schrijvers van de Lage Landen - Esther Gerritsen

 (Writers from the Lowlands - Esther Gerritsen)
Twaalfdelige documentairereeks waarin de ontmoeting tussen literatuur en cinema wordt gevierd. De schrijversportretten vormen een dwarsdoorsnede van de stand van zaken in beide disciplines. De films tonen de drijfveren van de schrijvers en de wijze waarop die tot uitdrukking komen in hun boeken. Hans Hylkema maakte het portret van Esther Gerritsen, schrijver van romans als Superduif en Dorst en columnist voor de VPRO Gids. In 2014 werd haar werk bekroond met de Frans Kellendonk-prijs.

Deze film wordt vertoond in een blok samen met drie andere portretten uit de serie Schrijvers van de Lage Landen: Marente de Moor, Gideon Samson en Gustaaf Peek.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2016
Lengte15 minuten
ProductielandNederland
Websitewww.interakt.nl
RegisseurHans Hylkema
ProducentRené Mendel
ProducentMira Mendel
Uitvoerend ProducentNikki Thie
Uitvoerend ProducentBernet Crucq
CameraRemko Schnorr
Set GeluidMenno Euwe
EditorEwoud Hendriksen
MuziekRuben Hoeke
ProductiebedrijfInterakt
TV companyAVROTROS tv