<strong>Ramses</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/michiel-van-erp?film=ramses-1', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Michiel van Erp' });" text="Michiel van Erp">Michiel van Erp</a>, 2014<br>Televisiedrama<br> <strong>Ramses</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/michiel-van-erp?film=ramses-1', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Michiel van Erp' });" text="Michiel van Erp">Michiel van Erp</a>, 2014<br>Televisiedrama<br> <strong>Ramses</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/michiel-van-erp?film=ramses-1', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Michiel van Erp' });" text="Michiel van Erp">Michiel van Erp</a>, 2014<br>Televisiedrama<br>

Ramses

 
In de jaren zestig en zeventig betoverde Ramses Schaffy heel Amsterdam en omstreken. Deze vierdelige, met de Nipkowschijf bekroonde serie zoomt in op de jonge jaren van de acteur en chansonnier die voor talloze mensen een inspiratiebron is geweest - en die dat nog altijd is. Unieke archiefbeelden van Amsterdam illustreren het verhaal over de onstuimige en charmante Ramses die meer en meer gaat zingen, Liesbeth List ontmoet, Shaffy Chantant begint, met zijn grote liefde Joop Admiraal leeft én bijna ten onder gaat aan zijn eeuwige drang naar een groots en meeslepend leven.

Deze serie is tijdens het festival te zien in de NFF Huiskamer op de Neude.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
TrailerBekijk trailer
Productiejaar2014
Lengte50 minuten
ProductielandNederland
Websiteavro.nl/ramses
RegisseurMichiel van Erp
ProducentMonique Busman
Co-ProducentSimone van den Ende
Uitvoerend ProducentAlexander Blaauw
ScenarioMarnie Blok
CameraMark van Aller
Production DesignVincent de Pater
Set GeluidEddy de Cloe
GeluidsnabewerkingGiel van Geloven
Visual EffectsStorm Post Production
EditorAxel Skovdal Roelofs
MuziekRuud-Jan Bos
ProductiebedrijfDe Familie Film & TV
TV companyAVRO TV
Still fotografieMark van Aller
Cast