<strong>Phantom of the Cinema</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/erik-van-schaaik?film=phantom-of-the-cinema', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Erik van Schaaik' });" text="Erik van Schaaik">Erik van Schaaik</a>, 2008<br>Korte Film<br> <strong>Phantom of the Cinema</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/erik-van-schaaik?film=phantom-of-the-cinema', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Erik van Schaaik' });" text="Erik van Schaaik">Erik van Schaaik</a>, 2008<br>Korte Film<br> <strong>Phantom of the Cinema</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/erik-van-schaaik?film=phantom-of-the-cinema', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Erik van Schaaik' });" text="Erik van Schaaik">Erik van Schaaik</a>, 2008<br>Korte Film<br>

Phantom of the Cinema

 
De film Phantom of the Cinema loopt steeds vast. Terwijl de operateur de film probeert te herstarten, ziet het bioscooppubliek, door het doek heen, de silhouetten van het nietsvermoedende personeel. Ze zien een romance van de operateur en de toiletjuffrouw en de onkiese hobby van de directeur. Dit schimmenspel in het platte vlak contrasteert met de overige computeranimatiebeelden, die zijn voorzien van diepte en schaduwwerking.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2008
Lengte11 minuten
ProductielandNederland
RegisseurErik van Schaaik
ProducentArnoud Rijken
ProducentMichiel Snijders
ScenarioErik van Schaaik
Production DesignErik van Schaaik
GeluidsnabewerkingRonald Nadorp
EditorErik van Schaaik
MuziekMartin Fondse
Productiebedrijfil Luster Producties