<strong>Oorlogsgeheimen</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/dennis-bots?film=oorlogsgeheimen', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Dennis Bots' });" text="Dennis Bots">Dennis Bots</a>, 2014<br>Speelfilm<br> <strong>Oorlogsgeheimen</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/dennis-bots?film=oorlogsgeheimen', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Dennis Bots' });" text="Dennis Bots">Dennis Bots</a>, 2014<br>Speelfilm<br> <strong>Oorlogsgeheimen</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/dennis-bots?film=oorlogsgeheimen', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Dennis Bots' });" text="Dennis Bots">Dennis Bots</a>, 2014<br>Speelfilm<br>

Oorlogsgeheimen

 (Secrets Of War)
De twaalfjarige Tuur en Lambert zijn al van kleins af aan beste vrienden die de omgeving van hun Zuid-Limburgse dorp als hun broekzak kennen. In de zomer van 1943 verandert de oorlog hun wereld voorgoed. Tuurs ouders gaan bij het verzet terwijl Lamberts familie lid is van de NSB. Maar het zijn niet alleen de keuzes van hun ouders die de boezemvrienden steeds verder uit elkaar drijven. Hun nieuwe klasgenootje Maartje heeft een groot geheim dat ze alleen met Tuur wil delen. Een spannende familiefilm naar de gelijknamige bestseller van Jacques Vriens.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
TrailerBekijk trailer
Productiejaar2014
Lengte94 minuten
ProductielandNederland, België, Luxemburg
Websitewww.oorlogsgeheimendefi...
RegisseurDennis Bots
ProducentHarro van Staverden
ProducentReinier Selen
ProducentDavid Jan Bijker
Co-ProducentDonato Rotunno
Co-ProducentMartin Dewitte
Co-ProducentBrigitte Baake
Uitvoerend ProducentMichiel Bartels
ScenarioKaren van Holst Pellekaan
CameraRolf Dekens
Production DesignKurt Loyens
Set GeluidBas Lookman
GeluidsnabewerkingAlek Goosse
Sound DesignHerman Pieëte
Visual EffectsFilmmore Luxemburg
EditorPeter Alderliesten (NCE)
MuziekAndré Dziezuk
ProductiebedrijfBijker Film en TV
ProductiebedrijfRinkel Film
TV companyKRO TV
Cast