<strong>Ondertussen in Nederland - De match</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/kees-hin?film=ondertussen-in-nederland-de-match', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Kees Hin' });" text="Kees Hin">Kees Hin</a>, 2008<br>Korte Documentaire<br>

Ondertussen in Nederland - De match

 (The Match)
Het Zeeuwse dorp Sint Philipsland werd in 2002 opgeschrikt door de moord op een oude vrouw. Gedood in haar eigen huis. De recherche koos voor een nieuw, omstreden speurmiddel: DNA-onderzoek. Aan tachtig jongens en mannen werd gevraagd wangslijm in te leveren. Uiteindelijk leverde dit een dader op. De onderzochte mannen die in deze film aan het woord komen, bleven met gemengde gevoelens zitten. Eén voor één worden ze door filmmaker Kees Hin naar de verhoorkamer geroepen om opnieuw over het DNA-onderzoek te praten. De een bleek er 'heel nuchter in', de ander twijfelde opeens toch aan z'n onschuld: 'Zou ik het in een vlaag van verstandsverbijstering gedaan kunnen hebben?' Soms vallen er lange stiltes, Hin onderbreekt ze nooit. De moordzaak zelf wordt compact aangekondigd door een nieuwsitem. Tussen beelden van de mannen worden opnames van weids, Zeeuws landschap versneden. Soms in splitscreen, nu en dan begeleid door onwerkelijke klanken. De verhalen maken veel duidelijk over het onderzoek, maar ook over hoe hecht zo'n kleine gemeenschap anno nu nog altijd is.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2008
Lengte52 minuten
ProductielandNederland
RegisseurKees Hin
ProducentLeen van den Berg
ScenarioKees Hin
ScenarioSandra van Beek
CameraBernd Wouthuysen
Set GeluidJoris van Ballegoijen
Set GeluidErik Langhout
GeluidsnabewerkingMark Glynne
Sound DesignMark Glynne
EditorBarbara Hin
MuziekJan Boerman
ProductiebedrijfVan der Hoop Filmproductions
TV companyHUMAN