<strong>Off the Grid</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/alexander-oey?film=off-the-grid', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Alexander Oey' });" text="Alexander Oey">Alexander Oey</a>, 2011<br>Lange Documentaire<br> <strong>Off the Grid</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/alexander-oey?film=off-the-grid', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Alexander Oey' });" text="Alexander Oey">Alexander Oey</a>, 2011<br>Lange Documentaire<br>

Off the Grid

 
Van de vijftig Amerikaanse staten zijn er 46 bijna failliet. Meer dan 49 miljoen Amerikanen leven beneden de armoedegrens. De nationale schuld is hoger dan ooit. Alexander Oey reisde door de Verenigde Staten en toont in deze documentaire roadmovie hoe de bevolking de crisis het hoofd probeert te bieden. Hij ziet tentenkampen voor daklozen maar ontmoet ook mensen en gemeenschappen die niet meer op de federale overheid rekenen en zelf oplossingen zoeken. Great Barrington heeft een eigen munt. Colorado Springs geeft mensen zeggenschap over de besteding van belastinggeld. Radiopresentator Alex Jones zorgt voor zijn eigen elektra- en watervoorziening. In Sandpoint, Idaho wijst de burgemeester de weg naar een duurzame samenleving. Hebben ze werkzame alternatieven gevonden in een tijd waarin overheden wereldwijd op een bankroet afstevenen?
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
TrailerBekijk trailer
Productiejaar2011
Lengte75 minuten
ProductielandNederland
Websiteoffthegrid.submarine.nl
RegisseurAlexander Oey
ProducentBruno Felix
ProducentFemke Wolting
Co-ProducentBabeth van Loo
Uitvoerend ProducentJanneke van de Kerkhof
Uitvoerend ProducentIlja Roomans
ScenarioAlexander Oey
CameraJackó van 't Hof
Set GeluidBenny Jansen
GeluidsnabewerkingMark Glynne
Sound DesignMark Glynne
EditorChris van Oers
MuziekBig Orange Music
ProductiebedrijfSubmarine
TV companyBoeddhistische Omroep Stichting