<strong>Ochtendzwemmers</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/nicole-van-kilsdonk?film=ochtendzwemmers', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Nicole van Kilsdonk' });" text="Nicole van Kilsdonk">Nicole van Kilsdonk</a>, 2000<br>Lang Televisie Drama<br>

Ochtendzwemmers

 
Tragikomisch televisiedrama met veel zang is een lange flashback waarin Loes, een winkelmeisje bij een drogisterij, tijdens een politieverhoor haar vermeende criminele achtergrond uit de doeken doet. Elke ochtend trekt ze baantjes in het zwembad en komt ze dezelfde mensen tegen: de ochtendzwemmers. Chris de vis, die zwemt omdat hij niets anders kan, de Surinamer Ampie Sylvester, die terugverlangt naar zijn geboorteland, en Tanja, een collegaatje van Loes, die gaat trouwen met Herman. Loes wil graag ergens bijhoren en raakt ongewenst verstrikt in de illegale familiepraktijken van Ampie. Van de bakkersjongen Bing krijgt ze vlinders in haar buik en samen met hem doet ze een ontdekking in de kelder van haar oversekste baas. Met de hobby van Loes' werkgever denkt Bing het geluk te hebben gevonden.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2000
Lengte92 minuten
ProductielandNederland
RegisseurNicole van Kilsdonk
ProducentHans de Wolf
ProducentHans de Weers
ScenarioMieke de Jong
CameraMenno Westendorp
Production DesignRikke Jelier
Production DesignAlfred Schaaf
Set GeluidPepijn Aben
EditorDenise Janzée
MuziekFons Merkies
ProductiebedrijfEgmond Film and Television
TV companyAVRO TV
TV companyNCRV TV
Cast