<strong>Nieuwe tieten</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/sacha-polak?film=nieuwe-tieten', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Sacha Polak' });" text="Sacha Polak">Sacha Polak</a>, 2013<br>Lange Documentaire<br> <strong>Nieuwe tieten</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/sacha-polak?film=nieuwe-tieten', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Sacha Polak' });" text="Sacha Polak">Sacha Polak</a>, 2013<br>Lange Documentaire<br>

Nieuwe tieten

 (New Boobs)
Filmmaker Sacha Polak is drager van het erfelijke BRCA1-gen dat de kans op het krijgen van borstkanker sterk verhoogt. Zij staat nu voor een uiterst moeilijk dilemma: wel of niet afscheid nemen van haar borsten? De film vormt het verslag van haar indringende worsteling. Wat zijn haar mogelijkheden? Wat zijn de ervaringen van andere jonge vrouwen? Wat betekenen borsten voor hen? Wat doet een mens om te overleven? En wat betekent het voor Sacha en haar naaste familie?
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2013
Lengte68 minuten
ProductielandNederland
RegisseurSacha Polak
ProducentMarleen Slot
Co-ProducentJelle Peter de Ruiter
CameraMeral Uslu
Set GeluidMaria Mok
GeluidsnabewerkingTom Bijnen
EditorDorith Vinken
MuziekRutger Reinders
ProductiebedrijfViking Film
TV companyNCRV TV