<strong>Mina Moes</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/mirjam-de-with?film=mina-moes', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Mirjam de With' });" text="Mirjam de With">Mirjam de With</a>, 2011<br>Korte Film<br> <strong>Mina Moes</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/mirjam-de-with?film=mina-moes', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Mirjam de With' });" text="Mirjam de With">Mirjam de With</a>, 2011<br>Korte Film<br>

Mina Moes

 
De eigengereide Mina is idolaat van Minnie Mouse. Ze gaat dan ook elke dag met grote zwarte oren op en in een opvallend rood stippeljurkje naar school. Haar moeder en juf vinden dat ze daarmee moet stoppen en dat ze zich net zo moet kleden als de rest. Maar waarom zou ze eigenlijk géén Minnie-oren mogen dragen? Ondanks de tegenwerking die ze ondervindt van de omgeving volgt Mina dapper haar plan om te zijn wie ze wil zijn.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2011
Lengte15 minuten
ProductielandNederland
RegisseurMirjam de With
ProducentFloor Onrust
Co-ProducentAnna van der Staak
ScenarioHakima Elouarti
CameraGerko Jonker
Production DesignGerard Loomans
Set GeluidSander den Broeder
GeluidsnabewerkingMartijn Helle
Sound DesignJan Schermer
EditorSander Kuipers
MuziekBart Westerlaken
ProductiebedrijfFamily Affair Films
TV companyVPRO TV
Cast
Kiki Wartena, Meral Polat, Cagla San Kuk, Asena Kuk, Manon Nieuweboer