<strong>Marianne</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/tijs-tinbergen?film=marianne', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Tijs Tinbergen' });" text="Tijs Tinbergen">Tijs Tinbergen</a>, 1992<br>Korte film<br>

Marianne

 
Film gemaakt in opdracht van de Nederlandse Spoorwegen als deel van een lespakket om leerlingen veilig verkeersgedrag aan te leren, met name op spoorwegovergangen. Als een machinist bijna twee schoolmeisjes onder zijn trein krijgt die bij een overweg het rode licht negeren, raakt hij zozeer van slag dat hij zelf twee jochies mishandelt die door een rood stoplicht rijden. Dat heeft ook te maken met het feit dat een klasgenootje van zijn zoon, Marianne, kort daarvoor dodelijk is verongelukt onder een trein. Op de school van zijn zoontje wordt ter nagedachtenis aan haar een musical opgevoerd.
NFF Filmarchief
Welkom in het Filmarchief van het Nederlands Film Festival, ruim dertig jaar aan informatie uit de rijke festivalgeschiedenis. Het informatieve Filmarchief bevat geactualiseerde beschrijvingen en credits, filmstills en trailers van meer dan 8600 titels, van heel bekend tot zwaar obscuur en van speelfilms en documentaires tot korte films en tv-drama’s. Meer informatie, klik hier.
Productiejaar1992
Lengte21 minuten
ProductielandNederland
RegisseurTijs Tinbergen
ProducentJan Musch
ScenarioTijs Tinbergen
CameraJan Musch
Set GeluidErik Langhout
EditorJan Musch
MuziekMaarten Koopman
ProductiebedrijfMusch & Tinbergen
Cast