<strong>Marianne</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/tijs-tinbergen?film=marianne', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Tijs Tinbergen' });" text="Tijs Tinbergen">Tijs Tinbergen</a>, 1992<br>Korte Film<br>

Marianne

 
Film gemaakt in opdracht van de Nederlandse Spoorwegen als deel van een lespakket om leerlingen veilig verkeersgedrag aan te leren, met name op spoorwegovergangen. Als een machinist bijna twee schoolmeisjes onder zijn trein krijgt die bij een overweg het rode licht negeren, raakt hij zozeer van slag dat hij zelf twee jochies mishandelt die door een rood stoplicht rijden. Dat heeft ook te maken met het feit dat een klasgenootje van zijn zoon, Marianne, kort daarvoor dodelijk is verongelukt onder een trein. Op de school van zijn zoontje wordt ter nagedachtenis aan haar een musical opgevoerd.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar1992
Lengte21 minuten
ProductielandNederland
RegisseurTijs Tinbergen
ProducentJan Musch
ScenarioTijs Tinbergen
CameraJan Musch
Set GeluidErik Langhout
EditorJan Musch
MuziekMaarten Koopman
ProductiebedrijfMusch & Tinbergen
Cast