<strong>Liever de lucht in</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/andr-kloer?film=liever-de-lucht-in', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'André Kloer' });" text="André Kloer">André Kloer</a>, 2011<br>Lange Documentaire<br> <strong>Liever de lucht in</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/andr-kloer?film=liever-de-lucht-in', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'André Kloer' });" text="André Kloer">André Kloer</a>, 2011<br>Lange Documentaire<br>

Liever de lucht in

 (Into the Sky)
Een kraan beweegt gracieus boven de Van Speijkstraat in Amsterdam. Het vogelperspectief vanuit de kraan is het verbindende element tussen de miniportretten van zes straatbewoners. Er wonen 47 nationaliteiten in deze straat.
Beeldend kunstenaar Janou is gefascineerd door de hijskranen in de wijk die ze als wachters ziet. De familie van Fatou in Gambia gelooft niet dat je in Europa arm kunt zijn. Alle Afrikanen houden voor het thuisfront de mythe in stand dat iedereen hier schatrijk is. Arnold hoort dat de boom waarin hij altijd graag klom grotendeels dood is. Zelf loopt hij door een ziekte slecht. Mariamma komt thuis nadat de bank haar huis opeiste waarvoor ze zo hard werkte. Vera heeft behoefte aan rust en bezoekt graag het kerkhof. Katarina is na de geboorte van haar kind op zoek naar een uitdaging, terwijl haar partner Sylvain ervan droomt koffiehandelaar te worden. Iedereen staat op zijn eigen manier voor een belangrijke beslissing.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2011
Lengte67 minuten
ProductielandNederland
RegisseurAndré Kloer
ProducentAndré Kloer
Uitvoerend ProducentMarienna Triesscheijn
Uitvoerend ProducentStephany van Veen
ScenarioAndré Kloer
ScenarioFatou Tamba
CameraAndré Kloer
CameraJanou Treffers
GeluidsnabewerkingRonnie van der Veer
Sound DesignRonnie van der Veer
EditorAndré Kloer
MuziekHerman Witkam
ProductiebedrijfMarch21 AV