<strong>Kort! - Thanatos</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/nova-van-dijk?film=kort-thanatos', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Nova van Dijk' });" text="Nova van Dijk">Nova van Dijk</a>, 2015<br>Korte Film<br>

Kort! - Thanatos

 (Thanatos)
Wanneer een eenzame vogelaar in zijn tentje aan het water wordt verrast door de komst van een jongetje, geeft hij zich over aan bespiegelingen over de momenten die er in zijn leven toe deden. Gesterkt door zijn bezoeker overwint hij zichzelf en proeft hij heel even van de vrijheid die hij zo bewondert in de vogel die hij het liefst bespiedt. Dan blijkt dat de jongen hem niet alleen iets brengt. Mythisch kleinood waarin op even ongrijpbare als concrete wijze de onvermijdelijke kracht van Thanatos op originele wijze wordt verbeeld.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2015
Lengte10 minuten
ProductielandNederland
RegisseurNova van Dijk
ProducentFrank Hoeve
ProducentKatja Draaijer
Uitvoerend ProducentPiek Seebregts
ScenarioMarcel Roijaards
CameraTjitte Jan Nieuwkoop
Production DesignBarbara Westra
Set GeluidVictor Horstink
Sound DesignTom Bijnen
EditorAxel Skovdal Roelofs
MuziekEvelien van den Broek
ProductiebedrijfBALDR Film
TV companyNTR
Cast
Sam Louwyck, Jorrit de Jong