<strong>Kleiburg - de laatste Bijlmerflat</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/jeroen-visser?film=kleiburg-de-laatste-bijlmerflat', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Jeroen Visser' });" text="Jeroen Visser">Jeroen Visser</a>, 2013<br>Korte Documentaire<br>

Kleiburg - de laatste Bijlmerflat

 
Een stad gebouwd voor de toekomst. Die grootse woorden begeleidden eind jaren zestig de presentatie van De Bijlmer - een uit flatgebouwen opgetrokken wijk die de woningnood in Amsterdam moest terugdringen. Een van de pronkstukken was Kleiburg, vierhonderd meter lang en elf verdiepingen hoog. Oud-bewoners, architecten en andere liefhebbers van de flat verhalen van de opkomst en ondergang van de omstreden wijk. Naast interviews veel archiefbeelden en liefdevolle opnames van de tot sloop gedoemde betonnen kolos.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2013
Lengte52 minuten
ProductielandNederland
Websitewww.kleiburgfilm.nl
RegisseurJeroen Visser
ProducentMicaela van Rijckevorsel
ScenarioJeroen Visser
CameraDeen van der Zaken
Set GeluidCharles Kersten
GeluidsnabewerkingMark Glynne
EditorErik Disselhoff
ProductiebedrijfVisser & Van Rijckevorsel Filmprodukties