<strong>Kauwboy</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/boudewijn-koole?film=kauwboy', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Boudewijn Koole' });" text="Boudewijn Koole">Boudewijn Koole</a>, 2012<br>Speelfilm<br> <strong>Kauwboy</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/boudewijn-koole?film=kauwboy', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Boudewijn Koole' });" text="Boudewijn Koole">Boudewijn Koole</a>, 2012<br>Speelfilm<br> <strong>Kauwboy</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/boudewijn-koole?film=kauwboy', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Boudewijn Koole' });" text="Boudewijn Koole">Boudewijn Koole</a>, 2012<br>Speelfilm<br>

Kauwboy

 
Bekroonde familiefilm imponeert door een groot thema als verdriet vanuit het perspectief van een tienjarige jongen te vertellen, onder andere door ook de cameravoering letterlijk vanuit diens perspectief te nemen. De afwezigheid van de moeder heeft een verwijdering tussen de jongen en zijn vader veroorzaakt. De jongen vindt troost bij een jonge kauw die uit het nest gevallen is. Hij moet de vogel verborgen houden voor zijn vader, want die wil geen dieren in huis hebben. Jojo belt dagelijks stiekem met zijn moeder, die hij op haar verjaardag wil verrassen met de vogel. Zijn vader wil echter absoluut de verjaardag niet vieren van iemand die afwezig is. Dankzij de speciale band met de kauw en het aanpassingsvermogen dat alleen kinderen hebben, weet Jojo uiteindelijk de muur rond het hart van zijn vader af te breken.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2012
Lengte84 minuten
ProductielandNederland
RegisseurBoudewijn Koole
ProducentJan van der Zanden
Uitvoerend ProducentFloor Onrust
ScenarioBoudewijn Koole
ScenarioJolein Laarman
CameraDaniël Bouquet
Production DesignJorien Sont
Set GeluidJoost Roskam
GeluidsnabewerkingPepijn Aben
GeluidsnabewerkingTom Bijnen
Sound DesignMark Glynne
EditorGys Zevenbergen
MuziekHelge Slikker
ProductiebedrijfWaterland Film
TV companyNTR
Cast