<strong>Jungle Rudy, kroniek van een familie</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/rob-smits?film=jungle-rudy-kroniek-van-een-familie', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Rob Smits' });" text="Rob Smits">Rob Smits</a>, 2006<br>Lange Documentaire<br> <strong>Jungle Rudy, kroniek van een familie</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/rob-smits?film=jungle-rudy-kroniek-van-een-familie', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Rob Smits' });" text="Rob Smits">Rob Smits</a>, 2006<br>Lange Documentaire<br> <strong>Jungle Rudy, kroniek van een familie</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/rob-smits?film=jungle-rudy-kroniek-van-een-familie', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Rob Smits' });" text="Rob Smits">Rob Smits</a>, 2006<br>Lange Documentaire<br>

Jungle Rudy, kroniek van een familie

 (Jungle Rudy, The Chronicle of a Family)
In de jaren vijftig haalde een Haagse bankierszoon de krantenkoppen. Hij was in z'n eentje het oerwoud van Venezuela ingetrokken waar hij, ziek en uitgeput, gered werd door indianen. Vervolgens bleef hij in de wildernis plakken en stichtte er als Jungle Rudy met z'n gezin het vakantieparadijs Ucaima, dat bezoek kreeg van de groten der aarde. Rob Smits ging op zoek naar de in 1994 overleden Jungle Rudy. Zijn tweede dochter Gaby beheert tegenwoordig Ucaima. Ze beschikt over dozen familiefilmpjes, cassettebandjes en brieven, waaruit Smits rijkelijk geput heeft. Afgewisseld met adembenemende natuuropnamen ontstaat een psychologisch portret van een rusteloze man, die zich losmaakte van zijn achtergrond, om deze vervolgens naar het Venezolaanse oerwoud te verplaatsen. Hij verliet zijn Oostenrijkse vrouw voor een bestaan als playboy in Caracas, maar plengde bittere tranen bij haar dood. Eén van zijn dochters zegt: 'Over persoonlijke dingen praten leek wel verboden'. Maar op hun beurt komen Rudy's drie dochters niet los van hun wortels.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2006
Lengte89 minuten
ProductielandNederland
RegisseurRob Smits
ProducentFemke Wolting
ProducentBruno Felix
Uitvoerend ProducentJanneke van de Kerkhof
ScenarioStefanie de Brouwer
CameraRob Smits
Set GeluidAlbert Elings
Sound DesignMark Glynne
EditorMenno Boerema
EditorAlbert Elings
EditorEugenie Jansen
EditorChris van Oers
MuziekRob Smits
ProductiebedrijfSubmarine
TV companyNTR