<strong>Jongens</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/mischa-kamp?film=jongens', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Mischa Kamp' });" text="Mischa Kamp">Mischa Kamp</a>, 2014<br>Speelfilm<br> <strong>Jongens</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/mischa-kamp?film=jongens', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Mischa Kamp' });" text="Mischa Kamp">Mischa Kamp</a>, 2014<br>Speelfilm<br> <strong>Jongens</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/mischa-kamp?film=jongens', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Mischa Kamp' });" text="Mischa Kamp">Mischa Kamp</a>, 2014<br>Speelfilm<br> <strong>Jongens</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/mischa-kamp?film=jongens', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Mischa Kamp' });" text="Mischa Kamp">Mischa Kamp</a>, 2014<br>Speelfilm<br>

Jongens

 (Boys)
Na het overlijden van zijn moeder woont de vijftienjarige, wat gesloten Sieger samen met zijn zorgzame vader en stoere broer die constant met elkaar botsen. Met zijn beste vriend Stef traint hij in een nieuw atletiekteam voor het NK estafette. In dat team zit ook de intrigerende en onvoorspelbare Marc. Sieger wordt overvallen door een hevige verliefdheid op zijn ploeggenoot. Als blijkt dat de liefde wederzijds is, raakt hij verstrikt in een worsteling waarover hij thuis niet durft te praten. Een zomerse jeugdfilm over het volgen van je hart.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
TrailerBekijk trailer
Productiejaar2014
Lengte78 minuten
ProductielandNederland
RegisseurMischa Kamp
ProducentIris Otten
ProducentSander van Meurs
ProducentPieter Kuijpers
Co-ProducentMarina Blok
Uitvoerend ProducentMarlies van Ree
ScenarioChris Westendorp
ScenarioJaap Peter Enderle
CameraMelle van Essen
Production DesignRolf van Lanen
Sound DesignMarco Vermaas
EditorKatarina Türler
MuziekRutger Reinders
ProductiebedrijfPupkin Film
TV companyNTR
Cast